Απάτες: Η διαδρομή του χρήματος «μίλησε» στην Ασφάλεια Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Στη φυλακή ο 31χρονος Ηρακλειώτης που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 31χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα που «δάγκωνε» διαδικτυακά επιχειρηματίες και απλούς πολίτες, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα. Στη δράση του κυκλώματος εντάσσεται και η απάτη σε βάρος γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία, από τον οποία απέσπασαν περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Η διαδρομή του κλεμμένου χρήματος φέρεται να «μίλησε» στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Για πρώτη φορά πανελλαδικά η Ασφάλεια Ηρακλείου, όπως έγραψε το Cretalive, προχώρησε στη σύλληψη εμπλεκομένου στο κύκλωμα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο 31χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Ασφάλεια Ηρακλείου έχει ταυτοποιήσει δύο ακόμα νεαρούς, οι οποίοι διαμένουν στο Ηράκλειο, και οι οποίοι, κατά πληροφορίες, θα εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Με βάση τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, στο κύκλωμα υπήρχαν εκείνοι που ήταν «εξπέρ» στο λεγόμενο “fishing”, δηλαδή στο διαδικτυακό «ψάρεμα» των υποψηφίων θυμάτων, με την αφαίμαξη των τραπεζικών λογαριασμών τους, καθώς και εκείνοι που φρόντιζαν για τη μεταφορά και διοχέτευση των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων.

Σε αυτά τα άτομα φέρεται να συγκαταλέγεται και ο 31χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε αυτό το σκέλος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι συνήθως οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατέληγαν τα χρήματα ανήκαν σε υπαρκτά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να είχαν παραχωρήσει τις κάρτες τους με τα αντίστοιχα pin στον 31χρονο είτε για να τον διευκολύνουν σε δήθεν κάποιες άλλες συναλλαγές ή έναντι χρημάτων.

Όπως προκύπτει, ο 31χρονος είναι κοινός κρίκος σε τρεις ανάλογες περιπτώσεις Ηρακλειωτών που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ασφάλεια Ηρακλείου για κατάθεση. Η διαδρομή του χρήματος «μίλησε». Τα θύματα του κυκλώματος, όπως προαναφέρθηκε, ήταν είτε επιφανείς επιχειρηματίες, είτε απλοί πολίτες όπως συνέβη με μία γυναίκα, η οποία είχε βάλει αγγελία πώλησης ενός καναπέ.

Φωτογραφία από  AllaSerebrina via vista.create

Διαβάστε επίσης:

Πρωτιά Ασφάλειας Ηρακλείου: Συνέλαβε επ' αυτοφώρω Κρητικό που «δάγκωνε» επιχειρηματίες

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ