Απεργία και συγκέντρωση ενάντια στο "αντι-εκπαιδευτικό" νομοσχέδιο

Απεργία και συγκέντρωση ενάντια στο "αντι-εκπαιδευτικό" νομοσχέδιο

Στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στο Ηράκλειο οι εκπαιδευτικοί, την ίδια ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα και ψηφίζεται το απόγευμα της Τετάρτης το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. 

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Η Αρετή Σπαχη, εκπρόσωπος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου τόνισε: "Δίνουμε μια ηχηρή απάντηση στην μαύρη και αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία καταργεί τα θεμέλια των κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος στον χώρο της εκπαίδευσης. Καλούμε την κυβέρνηση και την Υπουργό, να σεβαστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματα. Και να αποσύρει και να καταργήσει το πολυνομοσχέδιο που καταργεί τα δικαιώματα μας". 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Ζαχαρίας Ρηγακης, σημείωσε μεταξύ άλλων: "Το πολυνομοσχέδιο πάει δεκαετίες πίσω τη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα.  Επιτέλους, πρέπει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καταλάβει ότι χωρίς την ουσιαστική συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να κατεβάζει νομοσχέδια που δεν προάγουν το δημόσιο σχολείο και δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία". 

Η Μαρία Πανταζη γραμματέας ΕΛΜΕ, εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σε δηλώσεις της είπε: "συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς και δημιουργεί νέα εμπόδια για τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών ". 

Τέλτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος"¨Γιώργος Μακρακης,  τόνισε : "η κυβέρνηση και το υπουργείο νομοθετούν ένα νομοσχέδιο χωρίς εμάς που συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο. Είναι ένα συντηρητικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο. Πολύ φοβούμαστε ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης είναι ένα οικονομικά αποκεντρωμένο σχολείο που δεν θα έχει άμεση κρατική χρηματοδότηση, αλλά θα μετατραπεί σε ένα σχολείο της αγοράς που θα ψάχνει από άλλους φορείς την επιβίωση του". 

εκπαιδευτικοί

εκπαιδευτικοί

εκπαιδευτικοί

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ