Απεργούν την Τρίτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και στο Ηράκλειο

Απεργούν την Τρίτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και στο Ηράκλειο

Αναγκαιότητα η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας συμμετέχουν και τα μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου, ενώ στη σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση της ΕΓΕΣΥΝΗ αναφέρει:

"Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε ανέδειξε περίτρανα την χρεοκοπία των πολιτικών που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια για την υγεία, πολιτικές που θεωρούν την υγεία  ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας εμπόρευμα. Πολιτικές που οδήγησαν το δημόσιο σύστημα υγείας στις μακροχρόνιες λίστες αναμονής, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την εντατικοποίηση, την περιπλάνηση των υγειονομικών από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες, τις περικοπές και τις  αυξημένες πληρωμές για τους ασθενείς.

Πολιτικές που ευθύνονται κατά κύριο λόγο στην μετατροπή ολόκληρου του ΕΣΥ σε κορονοΕΣΥ κατά την διάρκεια της πανδημίας,  με άγνωστες ακόμα συνέπειες για χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα που έμειναν ξεκρέμαστοι λόγω της αναστολής  λειτουργίας και τον παροπλισμό  ολόκληρων τμημάτων και κλινικών.

Πολιτικές που συνεχίζονται με εξαγγελίες της κυβέρνησης  για το «νέο ΕΣΥ», φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία των συνανθρώπων μας ως «κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστει».            

Στις 16 Ιουνίου απεργούμε!

Γιατί δε θεωρούμε ότι είναι «περιττός» ούτε ένας από τους 400 συνάδελφους μας επικουρικούς γιατρούς και τους 2700 συναδέλφους επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς, που προσλήφθηκαν την περίοδο της επιδημίας. Γιατί δεν θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται το 20% των συναδέλφων μας, που αρχίζουν να μετράνε τους μήνες αντίστροφα πριν την απόλυσή τους.

Γιατί η κυβέρνηση αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας και εξακολουθεί τις αναγκαστικές μετακινήσεις αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις. 

Γιατί δεν ανεχόμαστε αυτό που κυνικά ομολόγησε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υγείας ότι «κενά θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο ΕΣΥ».

Γιατί δε θεωρούμε «κόστος» και «σπατάλη» το δημόσιο σύστημα υγείας να μην έχει τις εφεδρείες ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τις τρέχουσες ανάγκες όσο και τις αυξημένες ανάγκες λόγω ενός έκτακτου υγειονομικού γεγονότος.

Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα στο αίτημα μας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2009, που τους πετσόκοψαν κατά 40%.

Ως εδώ με τον εμπαιγμό! Ως εδώ με  τα υποκριτικά ευχαριστώ! Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα.

Η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομου Ηρακλείου συμμετέχει στην 24ωρη  Απεργία της 16 Ιουνίου".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ