Από τα κρατητήρια στο νοσοκομείο με πυρετό

Από τα κρατητήρια στο νοσοκομείο με πυρετό

Ζήτησε να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο, μετά τα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των κρατουμένων

Στο εφημερεύον νοσοκομείο μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα κρατούμενος από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Ο κρατούμενος που είχε παρουσιάσει πυρετό 37,3 ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, μετά τα δύο θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής μεταξύ των κρατουμένων. 

Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, ανήμερα το Πάσχα βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 δύο νεαροί αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν στα κρατητήρια ενόψει της επικείμενης απέλασης τους. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο κρατούμενοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, τέθηκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι κρατούμενοι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις θεωρείται πολύ πιθανό να προκύψουν κι άλλα κρούσματα μεταξύ των κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να απομονωθούν. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως τίθενται σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. 

Στο cretalive τέθηκε το ζήτημα της διενέργειας διαγνωστικών τεστ στους κρατούμενους που βρίσκονται στα κρατητήρια και όπως προκύπτει η ΕΛ.ΑΣ δεν διαθέτει κιτ ελέγχου αυτοδιάγνωσης, ωστόσο διευκολύνει με την προμήθειά τους, τους κρατούμενους που επιθυμούν να αγοράσουν self test.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί προκειμένου κλιμάκιο του να διενεργήσει rapid tests στους κρατούμενους που βρίσκονται στα κρατητήρια.

Πολίτες που επικοινώνησαν με το cretalive και σχετίζονται με κρατούμενους που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου, εμφανίζονται ανήσυχοι και κάνουν λόγο για μεταφορά και 4ου κρατούμενου στο νοσοκομείο χωρίς στην φάση αυτή να επιβεβαιώνεται επίσημα από την Αστυνομία. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, θεωρείται πολύ πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων μεταξύ των κρατουμένων τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο νεαροί κρατούμενοι

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ