Από τη Νέα Ζηλανδία στην Κρήτη, τα ηλεκτρονικά ίχνη της παιδικής πορνογραφίας

Από τη Νέα Ζηλανδία στην Κρήτη, τα ηλεκτρονικά ίχνη της παιδικής πορνογραφίας

Η έρευνα που ξεκίνησε η Europol οδήγησε στον υπολογιστή φοιτητή στο Ηράκλειο

Από την Νέα Ζηλανδία ... στο Ηράκλειο έφτασαν οι έρευνες της Europol για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, που είχαν ξεκινήσει μήνες πριν και όπως διαπιστώθηκε ξεπερνούσαν τα σύνορα της χώρας του εξωτερικού.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2020, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα έλαβε σήμα της Europol για αναφορές από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας για επισκέπτες συγκεκριμένης σελίδας με περιεχόμενο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες εντοπίστηκαν τέσσερις χρήστες από την Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη τους και να ταυτοποιηθούν. Ο ένας από τους τέσσερις, όπως διαπιστώθηκε, είναι ένας 19χρονος φοιτητής στο Ηράκλειο, τον οποίο "επισκέφθηκε" κλιμάκιο, που ερεύνησε το σπίτι του, τον συνέλαβε και κατάσχεσε σκληρούς δίσκους αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που θα σταλούν για περαιτέρω ανάλυση.

Μάλιστα, στον υπολογιστή του βρέθηκε ένας κρυφός φάκελος που περιείχε αρχεία  με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων κάτω των 15 ετών. Ο 19χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών  ότι δεν έχει καμία σχέση με υλικό παιδικής πορνογραφίας ούτε έχει διαμοιράσει ποτέ τέτοιο υλικό. Παραδέχτηκε ότι είχε κατεβάσει μόνο αρχεία με πορνογραφικό υλικό ενηλίκων, υποστηρίζοντας ότι το έκανε από περιέργεια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ