Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Οικονόμου από τον πρώην υπουργό

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Οικονόμου από τον πρώην υπουργό

"Το χώμα που θα σε σκεπάσει θα είναι ελαφρύ γιατί δεν έχεις τίποτα να βαρύνει τον απολογισμό σου για την ζωή που έζησες" αναφέρει μεταξύ άλλων

Θλίψη στην τοπική κοινωνία και την "οικογένεια" του τουρισμού έχει προκαλέσει ο θάνατος σε ηλικία 83 ετών, του γνωστού ξενοδόχου του Ηρακλείου Μιχάλη Οικονόμου. 

Με ένα πολύ προσωπικό και συγκινητικό μήνυμα, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αποστολάκης, αποχαιρετά τον "ακριβό του φίλο"

"Για τον Μιχάλη 

Την ώρα αυτής της βαθιάς λύπης που η οικογένειά σου και οι φίλοι σου σε αποχαιρετούν, νοιώθω ακόμα βαρύτερη την οδύνη που δεν μπορώ να σε αγγίξω τελευταία φορά και να σου πω πόσο οδυνηρή είναι η απώλειά σου, πόσο πολύ θα μου λείψεις. 

Υπήρξες Μιχάλη ένας άνθρωπος που σκορπούσες γύρω σου την αρχοντιά, την αγάπη, την φροντίδα για όλους και για όλα. Βαθιά ανθρώπινος, αεικίνητος, αθόρυβος αγωνιστής της ζωής αλλά και ενεργός συμπαραστάτης στους δικούς και στους φίλους σου σε κάθε πτυχή της ζωής 

‘Έντιμος, ακέραιος χαρακτήρας, ακούραστος δημιουργός, που προχωρούσες στο δρόμο που είχες χαράξει με σύνεση και υπευθυνότητα. Η οικογένειά σου, οι φίλοι, αλλά και ευρύτερα το περιβάλλον σου ένοιωθε την φροντίδα και την συμμετοχή σου σε κάθε  πρόβλημα, σε κάθε έγνοια, που μπορεί να απασχολούσε όποιον γνώριζες. 

Όπως πάντα ο ανθρώπινος λόγος είναι λίγος και ανίσχυρος να περιγράψει το βάθος και την βαρύτητα της λύπης για την απώλεια της παρουσίας σου από την ζωή μας. Κρατούμε όμως παρακαταθήκη ως οδηγό στη ζωή το παράδειγμα του λαμπερού σου βίου. 

Θα μείνεις στις καρδιές και την σκέψη μας φωτεινός και ολοζώντανος και θα κρατήσουμε την  ανάμνηση σου ζωντανή και αιώνια. 

Πορεύσου με ήρεμη την συνείδησή σου από την επίγεια ζωή στην υπερβατική γαλήνη γιατί υπηρέτησες το χρέος ως πραγματικός άνθρωπος. 

Το χώμα που θα σε σκεπάσει θα είναι ελαφρύ γιατί δεν έχεις τίποτα να βαρύνει τον απολογισμό σου για την ζωή που έζησες. 

Ας είναι λοιπόν η σημερινή τελετή όχι μόνο θρήνου και πόνου που σε αποχωριζόμαστε αλλά και έκφραση της αγάπης μας για σένα και της ικανοποίησης που σε χαρήκαμε και φώτισες τη ζωή μας. 

Σε αποχαιρετώ ακριβέ φίλε και σε ευχαριστώ για όλα". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ