Αποχωρούν τμηματικά οι μετανάστες από την Παλαιόχωρα

Newsroom
Newsroom

Οι συλληφθέντες διακινητές οδηγήθηκαν, την Παρασκευή, στον ανακριτή- εισαγγελέα αλλά πήραν προθεσμία να απολογηθούν για τη Δευτέρα, ώστε να τους διοριστούν συνήγοροι υπεράσπισης.

Μέσα σε τρεις ημέρες, σε ισάριθμα “γκρουπ” θα αναχωρήσουν – σύμφωνα με πληροφορίες των Χανιώτικων Νέων – οι 483 μετανάστες που βγήκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων. Η πρώτη αναχώρηση έγινε το Σάββατο και θα ακολουθήσουν τα επόμενα γκρουπ την Κυριακή και τη Δευτέρα.

 Θα προωθηθούν σε κέντρο φιλοξενίας. Οι μετανάστες (η πρώτη ομάδα) αφού επιβιβάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε τρία πούλμαν μεταφέρθηκαν, στο λιμάνι της Σούδας.

Εκεί υπό την επίβλεψη των λιμενικών επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Μετά τη σύνταξη της δικογραφίας αναφορικά με τους 7 που κατηγορούνται ως διακινητές, κρίθηκε ότι οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να παραμείνουν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας καθώς οι συνθήκες κράτησης τους εκεί μόνο κατάλληλες δεν ήταν, ενώ την ίδια στιγμή είναι έκθετοι στις καιρικές συνθήκες.

Οι μετανάστες έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες, ανάλογα την οικογενειακή σχέση και την εθνικότητα και θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής μεταναστών στο λεκανοπέδιο της Αττικής μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους. Ορισμένοι εξ’ αυτών επιθυμούν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία ζητάει να αποχωρήσει για την Ιταλία αίτημα που δεν εξετάζεται από τις αρχές.

ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Εν τω μεταξύ, με βαριές κατηγορίες για: Σύσταση συμμορίας, παράνομη μετανάστευση, έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο που επισείουν βαριές ποινές θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή και στην εισαγγελέα Χανίων οι 7 άνδρες που κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση των 483 μεταναστών. Οι 483 διασώθηκαν ανοικτά της Παλαιόχωρας την Τρίτη και παραμένουν πάνω στο σκάφος “Σαμαριά” στο τουριστικό λιμάνι – “Τηγάνι”.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον ανακριτή- εισαγγελέα αλλά πήραν προθεσμία να απολογηθούν για τη Δευτέρα, ώστε να τους διοριστούν συνήγοροι υπεράσπισης.

ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Από το αλιευτικό σκάφος χθες απομακρύνθηκαν τα καύσιμα (πάνω από 10 τόνοι) υπό τον φόβο ρύπανσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Περράκη, τα καύσιμα απομακρύνθηκαν από ιδιώτη μετά από ανάθεση του Τελωνείου.

 

Δείτε επίσης:

Διγαλάκης: Έως και τη Δευτέρα η μεταφορά των 483 μεταναστών

Πλήρωσαν ακριβά το ταξίδι στην ... ελπίδα- Απολογούνται τη Δευτέρα οι 7 διακινητές

Εκκενώθηκε από τους μετανάστες το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας

Μετεγκατάσταση των μεταναστών που διασώθηκαν νοτίως της Κρήτης ζητά ο Ν. Μηταράκης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ