Αποκάλυψη Livetalks: Απάτη... στο λεπτό, αλλά η Κρητικιά δεν την πάτησε !

Αποκάλυψη Livetalks: Απάτη... στο λεπτό, αλλά η Κρητικιά δεν την πάτησε !

Ακούστε το ηχητικό! - Τί σκαρφίστηκε ο επιτήδειος, η αντίδραση της γυναίκας

Ένα κράμα... ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής απόπειρας εξαπάτησης είναι αυτό που αποκάλυψε την Παρασκευή με ηχητικό ντοκουμέντο, το Livetalks!

Ένας άνδρας προσποιούμενος τον πελάτη προσπαθεί να κανονίσει διακοπές για τα παιδιά του, συνομιλώντας με ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων από περιοχή των Χανίων.

Την καθοδηγεί προσπαθώντας μέσω της υπηρεσίας “Λεφτά στο λεπτό” (που για την περίπτωση των διαφόρων επιτήδειων θα πρέπει να μετονομαστεί σε... “απάτη στο λεπτό”!) να παραβιάσει τον λογαριασμό της, ξαφρίζοντας – εξ αποστάσεως - αθόρυβα και ακούραστα χρήματα από το υποψήφιο θύμα του!

Ακούστε το απόσπασμα που μετέδωσε το Livetalks:

“100 η αλεπού, 101 το αλεπουδάκι”, μια παροιμία βγαλμένη απ’ τη ζωή την ίδια που ταιριάζει γάντι στην εν λόγω υπόθεση · διότι, όχι αλεπού, “γάτα με πέταλα” αποδείχθηκε η Χανιώτισσα επιχειρηματίας που “μυρίστηκε” από νωρίς την παγίδα την οποία πήγε να της στήσει ο πεισματάρης και... εκπαιδευμένος συνομιλητής της.

Φρόντισε να τον... δουλέψει για τα καλά, βάζοντας στο (τηλεφωνικό) παιχνίδι και τον γιο της.

Στην ιδέα και μόνο ότι τη σκυτάλη της επικοινωνίας θα έπαιρνε ο νεαρός, ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος και κουτοπόνηρος δράστης ήπιε... το αμίλητο νερό!

Η κ. Μαρία κατάλαβε τη... δουλειά, απ’ τα απανωτά τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τον πιεστικό και βιαστικό “πελάτη” της και απ’ την θρασύτατη επιμονή του να βάλει “εδώ και τώρα” τα λεφτά της προκαταβολής.

Πιθανότατα βρισκόταν μπροστά από κάποιο ΑΤΜ και ήθελε να ξεμπερδεύει γρήγορα. Αμ δε...

Η ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων δωματίων απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απ’ όπου και ενημερώθηκε ότι δεν είναι η μόνη που πήγε να την πατήσει.

Το “κόλπο” αυτό “παίζει” πολύ το τελευταίο διάστημα από διάφορους επιτήδειους, που προσπαθούν να πιάσουν στον ύπνο ανυποψίαστους συνανθρώπους μας.

Ξέραμε και είχαμε γράψει για τις κομπίνες μέσω Facebook (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  φαίνεται όμως πως οι απατεώνες εκτείνονται και... απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πεδίο: Πολυμήχανοι όπως είναι, προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση και... επιχειρηματική δραστηριότητα. Κούνια που τους κούναγε...

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ