Απόλαυσαν την Κρητική φιλοξενία με ... οικοδεσπότες μαθητές Γυμνασίου!

Στο 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου,στο πλαίσιο του Erasmus+

Στο χώρο του γυμναστηρίου του σχολείου θα παρουσιάσει αύριο το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου τις εργασίες,  τα ταξίδια αλλά και το πρόγραμμα της εβδομάδας φιλοξενίας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΡΑΣΜΟΥΣ+, που υλοποιείται  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο με θέμα την μετανάστευση.

Με προσκεκλημένους τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, τον περιφερειακό διευθυντή , φορείς της εκπαίδευσης και τους γονείς ,  οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες και τις εντυπώσεις  τους από τα ταξίδια  στο εξωτερικό που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς  και ολόκληρο το πρόγραμμα της εβδομάδας από 11/4 έως 15/4 κατά την οποία φιλοξενήθηκαν 31 μαθητές και 15 καθηγητές από 7 ευρωπαϊκές  χώρες .    

Οι Ευρωπαίοι καλεσμένοι  των μαθητών γνώρισαν την Ελλάδα, τα ήθη και έθιμά της με ποικίλους τρόπους. 

Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Ηρακλείου και στην Κνωσό,  έφτιαξαν  πήλινα αντικείμενα στο Θραψανό, γλέντησαν κι έκαναν χειροτεχνίες στον Αρόλιθο ενώ επισκέφτηκαν τον Θαλασσόκοσμο  αλλά και τη Σπιναλόγγα. 

Εκείνες τις μέρες  έγιναν δύο  πολύ ωραίες εκδηλώσεις. 

Η πρώτη, τη Δευτέρα 11/4 στην αίθουσα Ανδρόγεω όπου παρουσιάστηκαν από τη χορωδία του σχολείου τραγούδια της ξενιτιάς   και παραδοσιακοί χοροί τόσο   της Ελλάδας, όσο και των  άλλων  χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 

Η δεύτερη έγινε την Παρασκευή 15/4 στον Θεατρικό Σταθμό, όπου παρουσιάστηκαν  από όλες τις χώρες δρώμενα με θέμα τη μετανάστευση και έγινε διαγωνισμός τραγουδιού με το ίδιο επίσης θέμα. Η Ελλάδα παρουσίασε ένα 15 λεπτο θεατρικό, το οποίο θα παρουσιαστεί  ζωντανά, και πάλι αύριο, όπως και το ελληνικό τραγούδι του οποίου οι στίχοι και η μουσική έχουν γραφεί  από μαθητές.

Μαθητές που αφιέρωσαν πολύ χρόνο, δούλεψαν με μεράκι και κατέβαλαν πολύ κόπο για να πραγματοποιηθούν αυτές  οι εκδηλώσεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ