Αποπομπή της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά η "Ανυπόταχτη Κρήτη"

Τι αναφέρει το έγγραφο που κατατέθηκε

Με έγγραφο που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, η Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση ζητά την αποπομπή από αυτό των μελών της ΧΑ. Όπως αναφέρει: "Μετά και την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί δεν μπορεί να συνεχιστεί η αντιμετώπισή τους σαν δήθεν πολιτικός χώρος".

Το πλήρες κείμενο που κατατέθηκε είναι το εξής:

Προς τον Πρόεδρο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης:

Για την αποπομπή των μελών της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 με την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει αυτονόητα ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις αιρετών σε συμβούλια.  

Κατόπιν αυτού, καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του τον σύμβουλο που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α. ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα  (όπως επιχειρήθηκε σε άλλα Περιφερειακά συμβούλια ) για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση.. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους  δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους. 

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης Ελληνική Αυγή που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ