Αποθεώνεται το βραβευμένο κρητικό gelato! Η Κρήτη εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό!

Newsroom
Newsroom

Ο Στέλιος Νικολιδάκης του Κρητικού Φούρνου Daily συστήνει στους Κρητικούς το Cretan Cheese Cake παγωτό

Ο Στέλιος Νικολιδάκης τα κατάφερε! Ο maestro gelatiere του Κρητικού Φούρνου Daily, δημιούργησε μέσα σε ένα τριήμερο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ένα υπέροχο παγωτό, το Κρητικό Cheese Cake, με κρητικό ανθόγαλα, φρέσκιες φράουλες και μπισκότο χαρουπιού κατακτώντας την δεύτερη θέση στον ελληνικό ημιτελικό της Artoza 2023. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Cretan Cheese Cake του νεαρού και ταλαντούχου ιδιοκτήτη της αγαπημένης εταιρίας των Κρητικών, θα εκπροσωπήσει ως ο ένας από τους δύο φιναλίστ την Ελλάδα στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό του Gelato Festival World Masters που θα λάβει χώρα στην Ιταλία φυσικά, το 2025.

Οι Ιταλοί φημίζονται για πολλά από τα προϊόντά τους, όπως άλλωστε και οι Κρητικοί. Ένα από αυτά είναι το γνήσιο ιταλικό gelato, το παγωτό τους δηλαδή, το οποίο όμως διατηρεί κάποιες αξιοσημείωτες προδιαγραφές που το κάνουν να ξεχωρίζει. Το γνήσιο ιταλικό gelato απαιτεί – μεταξύ άλλων - ολόφρεσκες πρώτες ύλες και καθημερινή παραγωγή, διαφορετικά δεν είναι gelato. Για τον λόγο αυτό εξάλλου, οι κορυφαίοι δημιουργοί παγωτού ανά τον κόσμο έχουν τον τίτλο του «maestro gelatiere», όπως ακριβώς και ο Στέλιος Νικολιδάκης. 

Ο Κρητικός Φούρνος Daily, διοργάνωσε προσφάτως ένα event στο κατάστημα της Λεωφόρου Ικάρου στο Ηράκλειο, προκειμένου να συστήσει στους Κρητικούς το βραβευμένο gelato, το ραφινάτο Cretan Cheese Cake με την πλούσια κρέμα από αγελαδινό γάλα και κρητικό ανθόγαλα, τη λαχταριστή σάλτσα φρέσκιας φράουλας και το τραγανό μπισκότο χαρουπιού. Και όλα αυτά με τους διεθνείς κανόνες των gelatieri. 

Ο Στέλιος Νικολιδάκης μίλησε στο Cretalive για τον διαγωνισμό που τον έφερε στη δεύτερη θέση πανελλαδικά, την αγάπη του για το γνήσιο ιταλικό παγωτό και τη ζαχαροπλαστική και φυσικά πώς κατάφερε μαζί με τον συνεργάτη του Στέλιο Βενετσενάκη, επίσης maestro gelatiere του Κρητικού Φούρνου Daily, να δημιουργήσει μέσα σε 3 μόλις ημέρες το κρητικό παγωτό που έκανε τη διαφορά και διακρίθηκε στον ελληνικό ημιτελικό του διεθνούς φεστιβάλ. 

Ο Στέλιος, εκπροσωπεί τη νεότερη γενιά του Κρητικού Φούρνου Daily και με τη δημιουργία του έφερε το πιο «φρέσκο» βραβείο στη μεγάλη συλλογή διακρίσεων που έχει κατακτήσει η αγαπημένη αλυσίδα των Κρητικών.

Το κρητικό Cheese Cake διά χειρός Στέλιου Νικολιδάκη θα το βρείτε, ασφαλώς, σε όλα τα καταστήματα «Κρητικός Φούρνος Daily».


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ