Αθλητική Κυριακή με συλλήψεις και πρόστιμα

Αθλητική Κυριακή με συλλήψεις και πρόστιμα

18 συλλήψεις και 20 πρόστιμα σε φιλάθλους σε γήπεδο, για μη χρήση μάσκας και στέρηση πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης

"Καμπάνες" και χειροπέδες είχε η χθεσινή ... αθλητική Κυριακή, στο Ηράκλειο, καθώς φίλαθλοι που βρίσκονταν στη Γεντί Κουλέ, μετέβησαν στο γήπεδο μπάσκετ του ΟΦΗ, στο Σκαφιδαρά, και επιχείρησαν να μπουν όλοι μαζί από την κεντρική είσοδο, χωρίς να σταματήσουν στον έλεγχο. Το πρώτο επεισόδιο με το "μπουλούκι" που δεν συνεργάστηκε στην ταυτοποίηση των πιστοποιητικών σημειώθηκε εκεί, ωστόσο για να αποφευχθεί η ένταση, η Αστυνομία περίμενε τους φιλάθλους στην έξοδο. Όπως διαπιστώθηκε, κι αφού ταυτοποιήθηκαν 20 άτομα, δεν είχαν πιστοποιητικά εμβολιασμού, δε φορούσαν μάσκες και δεν τήρησαν κανένα μέτρο απόστασης.

Οι 18 - πολλοί εκ των οποίων ανήλικοι - συνελήφθησαν, βάσει της νομοθεσίας περί αθλητισμού και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για βία σε αθλητικούς χώρους. Βεβαιώθηκαν ωστόσο 20 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και στέρηση πιστοποιητικών, με το κάθε πρόστιμο να αγγίζει τα 450 ευρώ αθροιστικά - 300 ευρώ για τη μάσκα και 150 για τα πιστοποιητικά.

Στα Χανιά, οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα τη βεβαίωση προστίμου σε πελάτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, ο οποίος δε φορούσε μάσκα και σε καφετέρια που δεν είχε αναρτήσει πινακίδα με το μέγιστο αριθμό πελατών στο χώρο της.

Το σύνολο των ελέγχων, χθες, στην Κρήτη ήταν 2.281.

 

Δείτε επίσης:

Κορωνοϊός στην Κρήτη: 193 τα νέα κρούσματα
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ