Αθλητικό υλικό στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου

Αθλητικό υλικό στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου

Από την Δομή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με δεδομένες τις συστάσεις των επιστημόνων,  για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19, για περισσότερη Φυσική Αγωγή στις σχολικές αυλές, Φυσική Δραστηριότητα και Αθλητισμό,   είναι επίκαιρο το  σύνθημα «Αθλούμαι-Μένω Υγιής –Μένω Ασφαλής» το οποίο υιοθέτησε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ για τον φετινό εορτασμό της 7ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού –Ευρωπαϊκής  Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα σχολεία ,  την Παρασκευή 25-9-2020.

Στο πλαίσιο των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία και με δεδομένο ότι δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος  αθλητικές δράσεις,  η Δομή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου συμμετείχε στον παραπάνω εορτασμό με ένα διαφορετικό τρόπο.

Αθλητικό υλικό

Οι  Υπεύθυνοι ΦΑΣΧΑ ΔΔΕ Ηρακλείου κ. Ι. Νηστικάκης και κ. Ι. Δημόπουλος μαζί με τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ Ι. Καραγιαννίδη, τη Συντονίστρια Ε.Ε ΠΕ11, ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ Λήδα Ζαμπετάκη και τον Ομοσπονδιακό προπονητή ΑΜΕΑ κ Γ. Βαρβεράκη επισκέφθηκαν τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής ΔΔΕ Ηρακλείου και παρέδωσαν αθλητικό υλικό για τις ανάγκες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής των σχολείων αυτών. Το υλικό παρέλαβαν οι Διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Σχολείων σε μια σεμνή τελετή (τηρήθηκε το υγιεινομικό πρωτόκολλο) στην οποία δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν οι συνθήκες άθλησης και εκπαίδευσης καθώς και οι υποδομές των σχολείων. 

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο (Ε.ΕΝ. Ε. ΓΥ.Λ) , το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο, Ηρακλείου. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ευχαριστούμε τις Διευθύνσεις των σχολείων κ. Σακελλάρη, κ Κ. Πλουμή και τον κ. Μανίκα, αντίστοιχα, καθώς και τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής κκ. Μ. Τουπογιάννη, Ράπτη, Δουλγεράκη, Μοσχονά, Παπαϊωάννου, Βάρδα για τη συνεργασία και τους συγχαίρουμε για το έργο τους . 

Επισημαίνεται ότι θα παραδοθεί ανάλογο αθλητικό υλικό στο ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου τις επόμενες ημέρες".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ