"Ατμομηχανή" της οικονομίας της Κρήτης, ο Τουρισμός - Η Περιφέρεια επενδύει στην προβολή

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Μ.Βαμιεδάκης: Είμαι "καταδικασμένοι" να ασχολούμαστε με τον Τουρισμό - 2,9 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή του νησιού

Η αξιοποίηση 2,9 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή της Κρήτης μέσω εκθέσεων, εκδηλώσεων, δράσεων και καμπανιών στο διαδίκτυο, αποτελεί τον επόμενο άμεσο στόχο της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης, σε αντίθεση με την ασυνέχεια που σημειώνεται στη στρατηγική, με κάθε αλλαγή ηγεσίας στη δημόσια διοίκηση, "η Περιφέρεια Κρήτης έχει επί 9 χρόνια, σταθερή στρατηγική για τον Τουρισμό", με στόχο η τουριστική προβολή να στηρίζει τις προσπάθειες για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την περαιτέρω ενίσχυση του brand name της Κρήτης.

Τα θετικά αποτελέσματα για την Κρήτη, ωστόσο, αποτελούν δουλειά πολλών πόλων και προκύπτουν με συνέργειες. "Αυτοί που κάνουν το τελικό στάδιο της δουλειά είναι οι επιχειρηματίες" - ανέφερε ο κ.Βαμιεδάκης, τονίζοντας παράλληλα, χαριτολογώντας, ότι "είμαστε ... καταδικασμένοι να ασχολούμαστε με τον Τουρισμό", καθώς "το 48% του ΑΕΠ της Κρήτης εξαρτάται από τον Τουρισμό".

Την ίδια στιγμή, η Κρήτη, διατηρεί στρατηγική παρουσία στα social media, με μεθοδική δουλειά, καινοτόμες και έξυπνες ιδέες, ποιότητα και άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Έτσι κατάφερε να κερδίσει, μέσω των λογαριασμών “Incredible Crete” σε Instagram και Facebook, στην κατηγορία “Digital & Technology”, το χρυσό βραβείο “Social Media Presence” για την Προβολή της Περιφέρειας Κρήτης στα Κοινωνικά Δίκτυα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ