Αυξημένες συγκεντρώσεις κορωνοΐού στα λύματα της ΔΕΥΑΡ

Αυξημένες συγκεντρώσεις κορωνοΐού στα λύματα της ΔΕΥΑΡ

Μετά τον τρίτο έλεγχο

Αυξημένες είναι οι συγκεντρώσεις κορωνοΐού στα λύματα στης ΔΕΥΑΡ μετά τον τρίτο έλεγχο που αποδείχθηκε θετικός , καθώς οι δύο που είχαν προηγηθεί είχαν καταδείξει αρνητικά αποτέλεσμα.

Αυτό όπως εξήγησε μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλης Θεοδωράκης πως τα λύματα τα οποία φτάνουν στο βιολογικό περιέχουν πλέον μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κορωνοΐού συνεπώς όπως τόνισε: “οι συμπολίτες μας για να προσέχουν περισσότερο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στο Ρέθυμνο πρέπει να υπάρχουν πλέον αυξημένα κρούσματα συμπτωματικών ή ασυμπτωματικών και πλέον περνάμε σε θετικό πρόσημο. Ενημερώνουμε τον ΕΟΔΥ που θα μας πει πως θα κινηθούμε ωστόσο ενημερώνουμε τον κόσμο να το γνωρίζει”

Όπως τόνισε ο κος Θεοδωράκης τα δείγματα ελήφθησαν από ανεπεξέργαστα λύματα, καθώς η επεξεργασία καθαρίζει τα λύματα , συνεπώς δεν μπορεί να διαφανεί το φορτίο του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος έλεγχος έγινε πριν από 20 ημέρες, ο δεύτερος πριν 10 μέρες και ήταν αρνητικά, ωστόσο ο τελευταίος έλεγχος έδειξε αυξημένες συγκεντρώσεις του ιού. "Η τάση είναι αυξητική και θα δούμε στα επόμενα δείγματα ποια είναι η τάση, αν δηλαδή αυξάνεται ή μειώνεται. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή" υπογράμμισε ο κος Θεοδωράκης. 

 

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ