Αύξηση στην επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης

Αύξηση στην επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης

Τι αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Κρήτης λόγω της αύξησης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας επισημαίνουν Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης σε κοινή επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς.Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Αγροτικός Σύλλογος Σητείας, ο Αγροτικός Σύλλογος  Τυμπακίου και ο Αγροτικός Σύλλογος  Σελίνου Χανίων ζητούν την αύξηση της επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας και επισημαίνουν στην επιστολή τους:

"Κύριοι Υπουργοί,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας αναδείξουμε το μείζον θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα που είναι η υπέρογκη αύξησης της τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως γνωρίζετε η αγροτική παραγωγή βασίζεται κατά κόρον στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν νοείται εκσυγχρονισμός της παραγωγής διαδικασίας χωρίς αυτήν.
Οι νέες τεχνολογίες και καινοτομίες έχουν άμεση προτεραιότητα στην στόχευση της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα ώστε να καταστεί ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Με τις τελευταίες όμως δυσάρεστες εξελίξεις στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, όλα τα παραπάνω παύουν να υφίστανται με ολέθριες συνέπειες για τον Έλληνα παραγωγό.
Είναι αδύνατο πλέον να ανταπεξέλθει στο συνολικό κόστος της παραγωγής αγροτικών προϊόντων ενώ η ταυτόχρονη αύξηση στις τιμές των εφοδίων, στις υπηρεσίες μεταφοράς αλλά κυρίως της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, δημιουργεί ένα εκρηκτικό συνδυασμό που οδεύει στην ραγδαία συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα.

Επιπλέον, ο εξαγωγικός προσανατολισμός των αγροτικών προϊόντων τίθεται εκτός πλάνου λόγω ελλείψεως ανταγωνιστικότητας σε σχέση με άλλες χώρες.

Από τα προηγούμενα, σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης στην τιμή της ηλεκτρονικής ενέργειας για το αγροτικό τιμολόγιο και να εξομοιωθεί με την αδιανόητη αναπροσαρμογή που επιβλήθηκε ξαφνικά από την ΔΕΗ.

Είναι ο μοναδικός τρόπος για αλλαγή του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί σήμερα στους παραγωγούς και να αποτραπεί έτσι ο διαφαινόμενος μηδενισμός της ελληνικής αγροτικής παραγωγής στους επόμενους μήνες".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ