Β. Κεγκέρογλου: Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να γίνει προτεραιότητα

Newsroom
Newsroom

Στα εγκαίνια της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς στους Βώρους συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου συμμετείχε στα εγκαίνια της Γεωργικής έκθεσης Μεσαράς στους Βώρους, μαζί με τον υπεύθυνο αγροτικού Παύλο Σκουλά και κλιμάκιο της ΝΕ, επισκέφτηκαν τα περίπτερα όπου συζήτησαν με εκθέτες, παραγωγούς και επιστήμονες.

Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς και στους πρωτεργάτες που ξεκίνησε 35 περίπου χρόνια, ανάμεσα τους ο Βαγγέλης Μαμαλάκης  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Γιώργος Βολικός πρόεδρος της Κοινότητας Βώρων, ο Δημήτρης Μιμής κ.α.

Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη να καταστεί προτεραιότητα για την Ελλάδα και την Ευρώπη ο πρωτογενής τομέας  με αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την ενίσχυση της πραγματικής παραγωγής αλλά και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, όπως  η εκτροπή του Πλατύ Πόταμου  για την οποία πετύχαμε με κοινοβουλευτική παρέμβαση, την δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών ότι θα δημοπρατηθεί μέσα το 2022.

Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, ενέργεια, καύσιμα, λιπάσματα, ζωοτροφές χαρακτηρίζοντας τα κυβερνητικά μέτρα ελλιπή και καθυστερημένα, προτείνοντας μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και πλαφόν στην λιανική του ηλεκτρικού.

Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Μίλησε για  την σημασία της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στον αγροδιατριατροφικό τομέα, με την Έκθεση να συμβάλλει καθοριστικά στην συνάντηση παραγωγής και τεχνολογίας.

Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί επιτέλους στην πράξη η συνεργασία πρωτογενή τομέα και τουρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Θεσμός 33 χρόνων η Γεωργική έκθεση Μεσσαράς που άνοιξε τις πύλες της

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ