Το "βαθύ κόκκινο" φέρνει "τσουνάμι" κορωνο-ελέγχων

Το "βαθύ κόκκινο" φέρνει "τσουνάμι" κορωνο-ελέγχων

Από αύριο μεικτά κλιμάκια θα διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους εντός του αστικού ιστού και στην ενδοχώρα φέρνει το "βαθύ κόκκινο" στην επιδημιολογική απόχρωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου! Την Παρασκευή κιόλας η Εθνική Αρχή Διαφάνειας καταφθάνει στο Ηράκλειο, προκειμένου να ξεχυθεί με μικτά κλιμάκια, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία για την καταστολή και την πρόληψη παραβάσεων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε την Πέμπτη επικοινωνία με τον νέο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαρίνο Παττακό απ' τον οποίο ζήτησε εντατικοποίηση των -ήδη εντατικοποιημένων απ' το περασμένο Σάββατο - περιπολιών: Το αναφέρουμε αυτό, διότι ο κ. Λαμπρινός  την περασμένη Παρασκευή επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος σημειωτέον είχε εκφράσει την ανησυχία του για την εικόνα στον νομό Ηρακλείου. 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου πήρε το (προ)μήνυμα για αυτό που θα ακολουθούσε.

Απ' το Σάββατο μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αστυνομία σε 300 και πλέον περιπτώσεις ελέγχων, βεβαίωσε 11 παραβάσεις: 1 σε ένα κατάστημα (μίνι μάρκετ) για υπέρβαση ωραρίου, 3 για άσκοπη μετακίνηση και 7 για μάσκες.

Στο... κυνήγι των παραβατών συμμετέχει και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν και οι εκκλησίες, όπου κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα μεγάλων και ανεξέλεγκτων συναθροίσεων, κυρίως σε χωριά... 

Ο κ. Παττακός έδωσε και το περίγραμμα λειτουργίας των λαϊκών αγορών, οι οποίες έμειναν ανεπηρέαστες απ' το βαθύ... κοκκίνισμα. Ισχύει ότι ίσχυε: δηλαδή, 50% συμμετοχή για τους εμπόρους και τους παραγωγούς και αποστάσεις πέντε μέτρων ανάμεσα στους πάγκους.
 

Δείτε επίσης:

69 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Κρήτη

Μεταλλάξεις κορωνοϊού στην Κρήτη: 127 νέα κρούσματα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ