"Βέλη" από την Ομάδα Γυναικών Μοιρών προς την αντιδήμαρχο Φαιστού

"Βέλη" από την Ομάδα Γυναικών Μοιρών προς την αντιδήμαρχο Φαιστού

"Η πληρωμή των σχολικών τροχονόμων ήταν αποτέλεσμα της διεκδικητικής παρέμβασης των ίδιων εργαζόμενων και της Ομάδας Γυναικών Μοιρών"

Εναντίον της αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Φαιστού στρέφεται η Ομάδα Γυναικών Μοιρών, αναφορικά με τη θετική εξέλιξη με την πληρωμή των σχολικών τροχονόμων, ενώ θέτει επίσης τα συνεχιζόμενα εργασιακά προβλήματα των σχολικών καθαριστριών.

Η ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Μοιρών

Η αντιδήμαρχος παιδείας δήμου Φαιστού αντί να απολογηθεί για τη μέχρι χτες  απληρωσιά    των εργαζόμενων σχολικών τροχονόμων, προσπάθησε να διαψεύσει τις καταγγελίες της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ) για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στις συγκεκριμένες εργαζόμενες.   

  Στην ουσία όμως έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας αλλά και να διαψεύσει τον εαυτό της ! 

  Η ίδια επιβεβαίωσε τα γεγονότα  όπως ακριβώς τα ανέδειξε η  Ομάδα Γυναικών Μοιρών με την ανακοίνωσή της : την απληρωσιά και το αποτέλεσμα της διεκδίκησης των εργαζόμενων.

  Βέβαια, η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος δεν έχει επιδείξει τα ίδια γρήγορα «αντανακλαστικά» για να πληρώσει το σύνολο των ελαστικά εργαζόμενων του δήμου και ειδικά των σχολικών καθαριστριών που έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε δημοτική αρχή και συγκεκριμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην επιβίωσή τους. Είναι εκείνες οι εργαζόμενες που κρατάνε με νύχια και με δόντια, χρόνια τώρα, καθαρά τα σχολεία του δήμου μας, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία για την επαναπρόσληψή τους.  

  Η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος καλά θα κάνει να αναλάβει την θεσμική της  ευθύνη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα, όπως και για τις ελλείψεις στην καθαριότητα των σχολείων, για το ότι δεν έχουν μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους, για το ότι δεν έχουν προσλάβει επιπλέον εργαζόμενες στην καθαριότητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. 

  Όσο για την αντιδραστική  προσπάθεια που κάνει η αντιδήμαρχος να ταυτίσει το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και τις δίκαιες διεκδικήσεις του με μικροπολιτικές σκοπιμότητες,  είναι επικίνδυνη και θυμίζει άλλες εποχές... Είναι η καλύτερη συνεισφορά της τοπικής διοίκησης στην κυβέρνηση που ποινικοποιεί τις λαϊκές διεκδικήσεις, τις κινητοποιήσεις, τις συλλογικές διαδικασίες.  

  Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών θα εξακολουθήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να προτάσσουμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων, την άμεση επίλυση των ζητημάτων υγείας, παιδείας στον δήμο μας, να  συμμετέχουμε και ενισχύουμε κάθε συλλογική δράση και πρωτοβουλία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη και να καλούμε σε διεκδικήσεις για αυτά που μας ανήκουν, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ