Βενιζέλειο: «Διώχνουν» ειδικευόμενους επειδή δεν υπάρχει διοίκηση να τους ορκίσει!

Newsroom
Newsroom

Όσο το νοσοκομείο παραμένει «ακέφαλο», τόσο καραδοκεί ο κίνδυνος black-out

Όσο συνεχίζεται η «ακυβερνησία» του Βενιζελείου, τόσο μεγαλύτερες και σοβαρότερες είναι οι συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου και οι ευθύνες γι’ αυτό βαρύνουν πρωτίστως τον ίδιο τον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος εν τέλει αποδείχθηκε απροετοίμαστος ακόμα και στο θέμα της επόμενης ημέρας, σε επίπεδο διορισμού προσωρινής διοίκησης.

Ένα ακόμα σοβαρότατο πρόβλημα - στα τόσα που ήδη καταγράφονται - είναι ότι όσο δεν υπάρχει διοικητής, δεν μπορούν να ορκιστούν οι ειδικευόμενοι που φθάνουν στο Βενιζέλειο για να αναλάβουν υπηρεσία.

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, και με ειδικευόμενο στην Ορθοπεδική. Σε μία κλινική με σοβαρότατες ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού, «έδιωξαν» τον ειδικευόμενο επειδή δεν υπάρχει κανένας να τον ορκίσει. Τόση κατάντια.

Ούτε διοικητής, ούτε αναπληρωτής διοικητής, ούτε καν Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας έχει οριστεί, που θα μπορούσε να δώσει λύση σε θέματα επείγοντα, με συνέπεια το αδιέξοδο να μεγαλώνει και να απειλεί να «καταπιεί» το νοσοκομείο που κατρακυλά μέρα με τη μέρα όσο παραμένει «ακέφαλο».

Η κατάσταση αυτή όμως έχει και άλλες παρενέργειες αφού ο κάθε ειδικευόμενος έχει προθεσμία, όπως αναφέρεται, 15 ημερών να ορκιστεί από την γνωστοποίηση του διορισμού του, διαφορετικά κινδυνεύει να τεθεί εκτός λίστας.

Περίμενε δηλαδή χρόνια για να χάσει την σειρά του, την ευκαιρία του, τα όνειρα του, επειδή το Βενιζέλειο δεν έχει ακόμα προσωρινή διοίκηση.

 

Δείτε επίσης:

Ξανά στους δρόμους για το Βενιζέλειο

 

Γιατροί και εργαζόμενοι Βενιζελείου: Η στήριξη του κόσμου μας δίνει δύναμη!

Βενιζέλειο: Βίντεο από drone, της εντυπωσιακής κινητοποίησης στο Ηράκλειο

Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο: Δεν "έπεφτε καρφίτσα" στην πλατεία Ελευθερίας - Βίντεο

Στα "κάγκελα" οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου - "Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ