Βγήκαν από τη φυλακή οι έξι νεαροί για την επίθεση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Βγήκαν από τη φυλακή οι έξι νεαροί για την επίθεση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Για «διόγκωση» της υπόθεσης μιλούν οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι αρνούνται κάθε ρατσιστικό κίνητρο και κάνουν λόγο για "παρεξήγηση"

Εκτός φυλακής βρίσκονται από τα τέλη Νοεμβρίου οι έξι από τους επτά νεαρούς, οι οποίοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ως εμπλεκόμενοι στην άγρια επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στο Οροπέδιο Λασιθίου, και στην οποία έχει αποδοθεί ρατσιστικός χαρακτήρας. Στη φυλακή παραμένει ο 7ος κατηγορούμενος λόγω της εμπλοκής του σε βαρύτατη ποινική υπόθεση στο παρελθόν. Για «διόγκωση» της υπόθεσης μιλούν οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι αρνούνται κάθε ρατσιστικό κίνητρο και κάνουν λόγο για "παρεξήγηση".

Υπενθυμίζεται πως η άγρια επίθεση σε βάρος των αλλοδαπών εργατών είχε σημειωθεί τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου στον Άγιο Γεώργιο στο Οροπέδιο Λασιθίου και είχε έρθει στο φως μέσα από σοβαρότατες καταγγελίες. Το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών είχε προκαλέσει την κινητοποίηση τόσο της Ασφάλειας του Αγίου Νικολάου όσο και των δικαστικών αρχών του Λασιθίου προκειμένου η όλη υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι νεαροί άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, το βράδυ εκείνο διασκέδαζαν σε καφενείο της περιοχής, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκαν οι επιθέσεις στα σπίτια των μεταναστών. Ακολούθησαν σκηνές τρόμου και πανικού, ενώ οι εισβολείς, σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων χτυπούσαν τους Πακιστανούς εργάτες με βέργες και κλωτσιές και τους απειλούσαν με πιστόλι ότι θα τους σκοτώσουν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων υποστηρίζουν με σθένος ότι η πραγματικότητα δεν είναι όπως έχει παρουσιαστεί και ότι τα όσα συνέβησαν δεν είχαν ρατσιστικό κίνητρο. Μιλούν, μάλιστα, για μία προστριβή λόγω παρεξήγησης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Αλεξάνδρα Σπανάκη και Γιώργος Κοκοσάλης, σχολίασαν με αφορμή την αποφυλάκιση των έξι: «Θα ήταν ιδανικό το δίκαιο να ταυτίζεται με το ηθικό. Στην προκειμένη περίπτωση δόθηκαν διαστάσεις δυσανάλογες των περιστάσεων σε μία προστριβή λόγω παρεξήγησης, η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, χωρίς συνέπειες για κανέναν. Δυστυχώς υπό το πρίσμα περιστατικού ρατσιστικού δήθεν χαρακτήρα που στην συγκεκριμένη περίπτωση ουδόλως υπήρχε... Η ανάκριση ολοκληρώθηκε και προφανώς αναδείχθηκαν οι πραγματικές συνθήκες οπότε και ήρθη η προσωρινή κράτηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνάδελφος τους, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιώργος Στειακάκης, ο οποίος δήλωσε: «Η υπόθεση αυτή διογκώθηκε αρχικά διότι κακώς και εσφαλμένα προσδόθηκαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε αυτήν, ενώ ήταν μία απλή συμπλοκή μεταξύ μιας παρέας ημεδαπών και αλλοδαπών λόγω επιπόλαιης και από τις δύο πλευρές παρεξήγησης. Στην πορεία της ανάκρισης διεφάνη η πραγματική διάσταση της υπόθεσης και αποφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι».

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα της δικαιοσύνης: Προφυλακιστέοι και οι επτά για την ρατσιστική επίθεση στο Οροπέδιο 

 

Παραδόθηκαν οι επτά για την άγρια ρατσιστική επίθεση στο Οροπέδιο

Πάνε και έρχονται τα εντάλματα στην υπόθεση της επίθεσης στο Λασίθι

Ανατροπή-βόμβα: Ανακλήθηκαν τα εντάλματα για τους 7;

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ