Β.Λαμπρινός: Στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον της σημερινής εποχής το μήνυμα για εθνική ενότητα είναι πάντα επίκαιρο

Newsroom
Newsroom

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης παρευρεύθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης: 

«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των Δυνάμεων του Άξονα (1941-1944), αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορική μας πορεία. Απαιτήθηκαν αμέτρητες θυσίες για την λύτρωση από το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού και της βαρβαρότητας των χρόνων της Κατοχής. Με αυταπάρνηση και ηρωισμό χιλιάδες Έλληνες αγωνίστηκαν, δίδοντας και την ίδια την ζωή τους στο καθήκον προς την πατρίδα. 

Στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον της σημερινής εποχής –ιδιαίτερα στην περιοχή μας– με τις πρακτικές περιφρόνησης του Διεθνούς Δικαίου και παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας άλλων κρατών να επανεμφανίζονται –στο πεδίο της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και με τις συνεχείς παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας σε πολλά μέτωπα–  το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και ιδανικά, είναι πάντα επίκαιρο. 

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε ζωντανή την Μνήμη της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, ως διαρκή παρακαταθήκη αξιών στην πορεία του Ελληνισμού μέσα στον χρόνο. Τιμούμε τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944). Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της χώρας μας».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ