ΒΟΑΚ: Έρχονται για να παραδώσουν τα πρώτα 10 χιλιόμετρα Μητσοτάκης και Δήμας
Στην Κρήτη αναμένεται ο πρωθυπουργός αρχές προς μέσα Οκτωβρίου για τα πρώτα εγκαίνια στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος
Στην Κρήτη, προκειμένου να παραδώσουν με κάθε επισημότητα στην κυκλοφορία τα πρώτα 10 χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ έρχονται στις αρχές προς μέσα Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Χρίστος Δήμας.
Το πρώτα 10 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητοδρόμου που θα παραδοθούν αφορούν στο τμήμα Νεάπολη-Άγιο Νικόλαος, που είναι το 1ο έργο που συμβασιοποιήθηκε και το πιο προχωρημένο κατασκευαστικό. Άλλωστε, είναι και το πιο εύκολο έργο από πλευράς φόρμουλας υλοποίησης αφού εκτελείται, θυμίζουμε, ως αμιγώς δημόσιο έργο. Αντίθετα δηλαδή με το μεσαίο τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη Λασιθίου το οποίο υλοποιείται με ΣΔΙΤ και με το μεγάλο τμήμα Χανιά-Χερσόνησος το οποίο εκτελείται με σύμβαση παραχώρησης.
Συνολικά το οδικό τμήμα του νέου ΒΟΑΚ από Νεάπολη μέχρι Άγιο Νικόλαο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2027. Ωστόσο, το μεγαλύτερο κομμάτι του, ένα μήκος δηλαδή 10 χιλιομέτρων είναι περίπου έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία.
Όλο το καλοκαίρι τα συνεργεία του αναδόχου, του ομίλου AKTOR έχουν εργαστεί με πυρετώδεις ρυθμούς. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχουν ανεβάσει κι άλλο ρυθμούς, σε έναν αγώνα δρόμου για να ετοιμαστούν και να δοθούν σε χρήση τα πρώτα 10 χιλιόμετρα.
Αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, θα είναι μια ιστορική στιγμή, μιας και μιλάμε για τα πρώτα χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ τον οποίο περιμένουμε να δούμε να παίρνει «σάρκα και οστά» εδώ και δεκαετίες.
Στην κυβέρνηση, όπως είναι προφανές, δίνουν μεγάλη σημασία στην παράδοση των πρώτων αυτών 10 χιλιομέτρων. Θέλουν να δοθεί ένας επίσημος, πανηγυρικός χαρακτήρας. Και στον καμβά αυτό ετοιμάζεται μια ειδική εκδήλωση εγκαινίων, στην οποία πέρα από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αναμένεται να δώσει το παρών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος άλλωστε έχει χαρακτηρίσει και αναγάγει σε προσωπικό του «στοίχημα» τον νέο ΒΟΑΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μέρες στο νομό Λασιθίου είναι σε αναβρασμό τα στελέχη ενόψει της εκδήλωσης και της καθόδου του πρωθυπουργού. Αυτή αναμένεται από μέρα σε μέρα μέσα στο πρώτο 15θημερο του Οκτωβρίου, με πιθανή ημερομηνία μάλιστα την 10η Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από το Λασίθι
- ΟΑΚ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Νικόλαου Τσαμουρτζή
- Χανιά: Με την Εθνική Λυρική Σκηνή τα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς
- Ηράκλειο: Στα χέρια της Ασφάλειας 40χρονος εφιάλτης νεαρών γυναικών - Η επεισοδιακή σύλληψη και τα εκατοντάδες CD με παιδική πορνογραφία - Βίντεο



