Βρήκαν "μίνι" χασισοφυτεία ανάμεσα σε... χαρουπιές και σκίνους

Βρήκαν "μίνι" χασισοφυτεία ανάμεσα σε... χαρουπιές και σκίνους

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου

Μια νέα χασισοφυτεία με 80 δενδύλλια εντοπίστηκε την Πέμπτη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με την συμμετοχή αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, ΟΠΚΕ των ΤΑΕ , αστυνομικών από το ΑΤ Μαλεβιζίου, ενώ έρευνες πραγματοποίησε και από αέρος ελικόπτερο της αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Οι δυνάμεις χτένισαν κυριολεκτικά πολλές περιοχές του νομού, από τα Μάλια μέχρι και το Μάραθο,  κάνοντας γενικά εξερεύνηση  εντοπίζοντας τελικά τη "μίνι" φυτεία σε περιοχή του δήμου Αρχάνων-Αστερουσίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα δενδρύλλια εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή Βενεράτου, μερικά χιλιόμετρα από το χωριό,  σε αγροτική τοποθεσία με χαρουπιές και σκίνους.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση κατέσχεσαν λάστιχα και άλλα ευρήματα, όπως σπάγγους και σύρματα για γενετικό υλικό.
 

Το παρήγορο όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι ο νομός Ηρακλείου είναι "καθαρός" από μεγάλες φυτείες.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επιχείρηση

 

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (03.09.2020) σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών -Αστερουσίων, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με ογδόντα (80) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (03.09.2020) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

1

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικοί του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

1

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε ορεινή και δύσβατη έκταση του Δήμου Αχαρνών- Αστερουσίων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ογδόντα (80) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 2,5 μέτρων.

1

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ