Δ. Βρύσαλης: Δεν θα επιτρέψουμε να κατηγοριοποιηθούν οι υγειονομικοί

Δ. Βρύσαλης: Δεν θα επιτρέψουμε να κατηγοριοποιηθούν οι υγειονομικοί

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να παράσχει βοηθήματα στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Τη συμμετοχή των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου προαναγγέλλει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, τονίζοντας παράλληλα ότι "δεν θα επιτρέψουν την κατηγοριοποίηση των υγειονομικών" που προωθεί η κυβέρνηση με αφορμή την καταβολή βοηθήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βρύσαλης αναφέρει:

"Μην τολμήσει κανείς να βγάλει έξω κανέναν από οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και από κανέναν κλάδο, μην τολμήσει κανείς να κατηγοριοποιήσει τους συναδέλφους Όπως επιχειρεί η κυβερνήσει να κάνει με έγγραφο της σε όλες τις ΥΠΕ ζητώντας «να τους δοθούν καταστάσεις μέχρι τη Παρασκευή το πρωί σχετικά με τo ποιοι υγειονομικοί "ασχολούνται αυτή την περίοδο με ασθενείς Covid"».

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση -όπως διαδίδανε το τελευταίο διάστημα διάφορα κυβερνητικά sites- σκέφτεται να δώσει ένα "βοήθημα" γιορτών (ούτε καν 13ο μισθό) και μάλιστα όχι σε όλους τους εργαζόμενους αλλά σε ένα μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν δεν εμπλέκονται όλες οι κατηγορίες υγειονομικών στην αντιμετώπιση του covid-19», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρύσαλης και συμπληρώνει ότι «το σωματείο αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε, έστειλε τελεσίγραφο σε όλες τις υπηρεσίες και στο διοικητή: Όλοι οι συνάδελφοι και όλο το ΕΣΥ είναι στη μάχη του Covid. Ο καθένας από το πόστο του. Μην τολμήσει κανείς να βγάλει έξω κανέναν από οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και από κανέναν κλάδο, μην τολμήσει κανείς να κατηγοριοποιήσει τους συναδέλφους».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής: "Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του "διαίρει και βασίλευε", επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους με ένα "βοήθημα" που θέλει να το δώσει επιλεκτικά. Όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αλλά επαναλαμβάνει τη διασπαστική τακτική της όπως με τη γνωστή δωρεά θέλοντας να δείξει ότι δήθεν "βοηθά" τους υγειονομικούς».

Είναι σαφές, η κυβέρνηση και υγειονομικοί δεν δίνουν τη μάχη της πανδημίας από την ίδια πλευρά
 

  • Αντί να εντάξει στα ΒΑΕ τους υγειονομικούς απαντά με αλλεπάλληλες αρνήσεις.
  • Αντί για Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων απαντά με προσλήψεις λιγοστών συμβασιούχων με 3μηνα.
  • Αντί για Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απαντά με ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιώτες
  • Αντί για Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και απαντάμε βοηθήματα που τα δίνουν σε λίγους και τα αξιοποιούν για να διασπάσουν
  • Αντί για προστασία των ευπαθών ομάδων και των οικογενειών με μικρά παιδιά απαντάμε κόψιμο σχεδόν όλων των αδειών ειδικού σκοπού».

Οι υγειονομικοί θα δώσουν την απάντησή τους στην πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ