Δεκάδες σχολεία στην Κρήτη στον "χορό" των καταλήψεων

Δεκάδες σχολεία στην Κρήτη στον "χορό" των καταλήψεων

Δείτε αναλυτικά τη λίστα για όλο το νησί

 

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης συνολικά 31 σχολεία του Ηρακλείου, με τους μαθητές να αντιδρούν στο μεγαλύτερο μέρος τους με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη λόγω προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή του σχολείου τους ή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς.

Αναλυτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται το 4ο, το 5ο, το 7ο, το 8ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Γυμνάσια Τεφελίου, Πόμπιας, Αρχάνων, Μελεσών, Καστελίου, Αγίου Μύρωνα, Αγίας Βαρβάρας και Γουβών. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Ακόμη, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 8ο, το 11ο και το 13ο Λύκειο Ηρακλείου, το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το ΕΠΑΛ Μοιρών και τα Γενικά Λύκεια Αγίου Μύρωνα, Γουβών, Αρχανών, Χερσονήσου, Μελεσών, Καστελίου, Επισκοπής και το Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Κρήτης είναι πολλά τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη (Δείτε ΕΔΩ) με τους μαθητές να αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά να θέτουν και ουσιαστικά και διαχρονικά προβλήματα όπως η έλλειψη υποδομών και τα υπεράριθμα τμήματα. 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ