Δεν συμμετείχαν στον «Μίνωα» για να μην αναστατωθούν οι μαθητές

Newsroom
Newsroom

Τι λέει το ΚΕΔΑΣΥ για τον αποκλεισμό του από τη μεγάλη άσκηση

Στις καταγγελίες αναγνωστών του Cretalive απαντά το ΚΕΔΑΣΥ αναφορικά με τη μη συμμετοχή του στη μεγάλη άσκηση «Μίνωας» για τη διαχείριση ενός μεγάλου σεισμού. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση το Κέντρο δεν συμμετείχε για να μην προκληθεί αναστάτωση στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα βρίσκονταν τη δεδομένη στιγμή στον χώρο.

Είναι, όμως, προφανές ότι οι ασκήσεις τέτοιου είδους είναι για να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά όλων σε έκτακτες συνθήκες. Όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των ίδιων των μαθητών που δέχονται τις συμβουλές του ΚΕΔΑΣΥ. Ξέρετε, ο σεισμός δεν κάνει εξαιρέσεις και επειδή πρόκειται για ένα έκτακτο, απρόβλεπτο γεγονός, θα έπρεπε όλοι να είναι προετοιμασμένοι και να γνωρίζουν πως θα πρέπει να διαχειριστούν την κρίση.

Αναλυτικά, η απάντηση του ΚΕΔΑΣΥ έχει ως εξής:

«Αγαπητό CretaLive θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε  τους λόγους για τους οποίους, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης) Ηρακλείου δεν συμμετείχε στην χθεσινή προγραμματισμένη άσκηση «Μίνωας». Δεν υπήρξε εντολή από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για μη συμμετοχή. Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι μία υπηρεσία στην οποία προσέρχονται μαθητές/μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων τους- οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη. Προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση σε κάποιον μαθητή/μαθήτρια που εκείνη την ώρα θα βρισκόταν υπό αξιολόγηση, αποφασίσαμε να συνεχιστεί η λειτουργία της υπηρεσίας καθώς πρόκειται για μαθητές/μαθήτριες με ιδιαιτερότητες.

 Έχει αποφασιστεί, να γίνει άμεσα άσκηση στην υπηρεσία, παρουσία στελεχών της Πυροσβεστικής, για να δοθεί η κατάλληλη κι ασφαλής καθοδήγηση».

Διαβάστε επίσης:

"Μίνωας": Στο ίδιο κτήριο - οι μεν συμμετείχαν στην άσκηση, οι άλλοι αποκλείστηκαν

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ