Δεν τους "άκουσαν" και βγήκαν πάλι στους δρόμους

Δεν τους "άκουσαν" και βγήκαν πάλι στους δρόμους

Νέα κινητοποίηση από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης

Τα αιτήματα του κλάδου δεν εισακούστηκαν" επισημαίνει η διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο Ερμής», με τα μέλη του Σωματείου να πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων διεκδικούν την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων από την 1η Ιουνίου αντί της 1ης Μαΐου όπως προβλέπει η Συλλογική  Σύμβαση Εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης αλλά και να δοθεί παράταση στην σύμβασή τους.

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Σε δηλώσεις του, ο Στέλιος Βοργιας Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι "οι εργαζόμενοι ζητούν το αυτονόητο. Δεν απαιτούν τίποτε άλλο πέραν της αξιοπρέπειας τους. Πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα". 

Η γενική γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Ελένη Μανουσακη, σημείωσε: "Μετά την πολυετή  κρίση που περάσαμε, ήρθε  ο κορωνοϊός δημιουργώντας μία νέα κρίση -οικονομική και κοινωνική, αλλά και κοινωνικές εκρήξεις. Αυτό να περιμένει η κυβέρνηση και να σκύψει στα προβλήματα των εργαζομένων αν θέλει να πάει παρακάτω". 

Ο Σταύρος Σεραφειμιδης, πρόεδρος Σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης είπε - μεταξύ άλλων - ότι " αναγκαζόμαστε να βγούμε στους δρόμους για να ζητήσουμε το αυτονόητο: η επαναπρόσληψη μας δηλαδή βάσει της σύμβασης μας να γίνει 1 Μαΐου και όχι 1 Ιουνίου. Χάνουμε ένα μήνα ασφαλιστικών εισφορών και των όποιων επιδομάτων δίνει η κυβέρνηση.Δεν δεχόμαστε το νομοσχέδιο του κ. Βρουτση.Είμαστε στον αέρα και σε απόγνωση.Φωνάζουμε δυνατά ότι θα υπάρξει πρόβλημα επιβίωσης.Δυστυχώς δεν υπάρχει σχεδιασμός. Και στη δουλειά να γυρίσουμε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εκ περιτροπής εργασία"

Ο Γιώργος Μανουσακης, γραμματέας οδηγών τουριστικών λεωφορείων τόνισε: "Ζητάμε την τήρηση της νομιμότητας. Καλούμε και την εργοδοσία να υπογράψουμε νέα συλλογική σύμβαση Εργασίας διότι αυτό που πάει να γίνει εμείς το θεωρούμε καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων". 

Τέλος, ο Νεκτάριος Μωυσακης, γενικός γραμματέας σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών νομού Ηρακλείου:  "Πρέπει επιτέλους να ακούσουν τον κόσμο"


Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων


Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Εξακολουθεί να κωφεύει και να αδιαφορεί  η κυβέρνηση. Ούτε οι επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, ούτε οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων , ούτε οι προσπάθειες των Ομοσπονδιών και Σωματείων προς τους αρμόδιους Υπουργούς, να παραταθεί η ισχύς της Σ.Σ.Ε. των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (Π.Κ. 1/28.05.2019), κατά ένα έτος, προκειμένου να αποφευχθεί η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων φαίνεται να την πτοούν. 

Η επαναπρόσληψη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, από την 1η Μαΐου, είναι επιτακτική ανάγκη.  Η επιλογή της κυβέρνησης  για πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι ένα αισχρό σχέδιο ενάντια σε όλη την κοινωνία και δεν θα περάσει.»

Ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΜεΡΑ 25 Γιώργο Λογιάδη

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή, προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Λογιάδης αναφέροντας: 

"Σε επιστολή του, το Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» επανέρχεται στο ζήτημα που απασχολεί τους οδηγούς και ζητά να καλυφθεί το σύνολο του μισθολογικού κόστους όπως και οι ασφαλιστικές τους εισφορές να είναι με βάση τη Συλλογική Σύμβαση εργασίας, επί του ονομαστικού μισθού τους, για το χρονικό διάστημα που δεν εργάζονται. 
Ζητούν να δοθεί παράταση στην σύμβαση τους προκειμένου να μην διαταραχθούν βίαια οι εργασιακές σχέσεις και καταπατηθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ερωτάτε ο κ. υπουργός

Προτίθεται η κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, και με ποιους τρόπους";
 
 

 

 

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

 

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ