ΚΡΗΤΗ
Δεν τους βγήκε η δεύτερη φορά: Συλλήψεις στο Ηράκλειο για κλοπές
Στα χέρια της Αστυνομίας δύο σεσημασμένοι 33 και 34 ετών
Δύο άνδρες ηλικίας 33 και 44 ετών συνελήφθησαν χθες στο Ηράκλειο, έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας, καθώς εμπλέκονται σε τουλάχιστον δύο υποθέσεις κλοπών που είχαν σημειωθεί στην πόλη τις τελευταίες εβδομάδες. Οι δράστες, σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα, δεν πρόλαβαν να χαρούν τα κλεμμένα τους: οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν τα αντικείμενα και να τα επιστρέψουν στις παθούσες.
Το απόγευμα της Κυριακής, οι άνδρες μπούκαραν σε ισόγειο σπίτι στην περιοχή των Δειλινών και άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Η σύλληψή τους έγινε λίγη ώρα αργότερα στην Αγία Τριάδα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού.
Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι ίδιοι δράστες, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 8 Ιανουαρίου, είχαν κλέψει τσάντα από γυναίκα σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης, που περιείχε κινητό τηλέφωνο και 100 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, μέρος των χρημάτων και το κινητό βρέθηκαν και επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτρια.
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου συνελήφθησαν χθες (11-01-2026), κατά τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 33 και 44 ετών, σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα.
Οι ανωτέρω, λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν εισέλθει σε ισόγεια οικία στην περιοχή των Δειλινών, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και βιντεοληπτικού υλικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.
Επιπλέον, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες, την 08-01-2026, είχαν προβεί στην κλοπή τσάντας από γυναίκα εντός εμπορικού καταστήματος στο κέντρο της πόλης, η οποία περιείχε κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Το κινητό τηλέφωνο καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.
Oι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
