ΔΕΥΑΗ: Τα έξυπνα υδρόμετρα και οι αλλαγές στην έκδοση λογαριασμών

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει στο Cretalive ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης

Όλο και περισσότερο μπαίνουν στην ζωή των κατοίκων του Ηρακλείου τα "έξυπνα" υδρόμετρα της ΔΕΥΑΗ, απώτερος στόχος της οποίας είναι, σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, να έχουν τοποθετηθεί τόσο εντός πόλεως όσο και στους οικισμούς του Δήμου, περισσότερα από 48.000 τέτοια υδρόμετρα. 

"Στόχος μας είναι να μπορούμε να ξέρουμε πόσο και ποιος καταναλώνει νερό στο Ηράκλειο. Δυστυχώς, τα παλιά υδρόμετρα είτε δεν έγραφαν ακριβή ποσότητα, είτε ήταν χαλασμένα" επισημαίνει στο Cretalive, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης. 
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: "Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, και είμαστε σχεδόν έτοιμοι ξεκινώντας πιλοτικά από τις Βασιλειές, είναι να εκδίδουμε τους λογαριασμούς κάθε τρίμηνο, και όχι κάθε 6μηνο, όπως γίνεται σήμερα (με έναντι πληρωμή στο τρίμηνο). Έτσι οι καταναλωτές και θα ελέγχουν πιο σύντομα πόσο πληρώνουν και δεν θα συγκεντρώνονται μεγάλα ποσά, δημιουργώντας πρόβλημα στα νοικοκυριά. 
Ξεκινάμε από Βασιλειές, όπου αλλάξαμε το σύνολο των υδρομέτρων, και παίρνουν σειρά το Ατσαλένιο και το Σκαλάνι" 

Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 48.000 νέων "έξυπνων" υδρομέτρων, έχουν τοποθετηθεί ήδη περίπου 15.000, με στόχο - όπως επισημαίνεται, ως την επόμενη χρονιά να έχει επιτευχθεί συνολικά η αλλαγή. 

Σε ότι έχει να κάνει με τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς, - όπως υποστηρίζεται- όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι τα νέα υδρόμετρα καταγράφουν την "πραγματική κατανάλωση", κάτι που δεν συνέβαινε με τα παλιά. 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ