Διαδικασίες «εξπρές» για δέκα θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Διαδικασίες «εξπρές» για δέκα θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στο σχεδιασμό η επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου- Ανοίγει ο διάλογος για ένα νέο Νοσοκομείο στο Ρέθυμνο

Με ταχύτατες διαδικασίες θα προχωρήσει έως τα τέλη του μήνα η ειδική προκήρυξη συνολικά δέκα θέσεων γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου που μέχρι σήμερα παραμένουν κενές δημιουργώντας μια σειρά από ζητήματα στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στην ειδική προκήρυξη που θα αφορά αποκλειστικά το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αναφέρθηκε μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, στον απόηχο της συνάντησης που πραγματοποίησε το Σάββατο με τη Διοίκηση και το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι ελλείψεις σε ιατρούς αλλά και επιμέρους ζητήματα τα οποία αφορούν σε μόνιμο προσωπικό αλλά και τα κίνητρα που θα δοθούν για την στελέχωση του Νοσοκομείου.

Όπως εξήγησε ο κος Κεφαλογιάννης στόχος είναι να ξεπεραστεί «ένα διαχρονικό πρόβλημα» αφού όπως ανέφερε οι προκηρύξεις που δρομολογούνταν για το νοσοκομείο Ρεθύμνου συχνά έβγαιναν άγονες με αποτέλεσμα να εντείνεται, αντί να επιλύεται το πρόβλημα των ελλείψεων. Πλέον όπως διαβεβαίωσε έχει δρομολογηθεί η ειδική προκήρυξη για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου η οποία θα δώσει κίνητρα σε γιατρούς για την κάλυψη των κρίσιμων ειδικοτήτων που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. «Καταλήξαμε στη συνάντηση που είχαμε το Σάββατο ότι πράγματι υπάρχουν διαχρονικές ελλείψεις που έχει αναφερθεί πολλές φορές γιατί έχουν προκύψει και αφορούν κυρίως το έμψυχο δυναμικό, το σημαντικό είναι τρέχει μια προκήρυξη ειδικά για το Ρέθυμνο και αφορά δέκα θέσεις γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες που αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελλείψεις όπως είναι αναισθησιολόγοι και παθολόγοι. Τουλάχιστον όσα χρόνια παρακολουθώ αντίστοιχες διαδικασίες η συγκεκριμένη πρόκειται να ολοκληρωθεί πάρα πολύ γρήγορα στα τέλη του μήνα. Μετά την ολοκλήρωση της προκήρυξης αυτής λύνονται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα μεγάλα κενά» ανέφερε ο κος Κεφαλογιάννης.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΦΟΡΑ

Αναφορικά, με τις θέσεις γιατρών που θα προκηρυχτούν πρόκειται για συνολικά τρείς θέσεις αναισθησιολόγων , τρείς παθολόγων και έναν πνευμονολόγο ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια όπως τόνισε να προστεθούν επιπλέον θέσεις για την κάλυψη μιας θέσης στο ΤΕΠ, ενός καρδιολόγου και ενός ακτινολόγου.

«ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ»

Ερωτηθείς και για την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού στις ΜΕΘ της χώρας , με εξαίρεση το Νοσοκομείο Ρεθύμνου που είχε προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά ο κος Κεφαλογιάννης εξήγησε πως δεν «υπήρξε μια γενική προκήρυξη θέσεων για τις ΜΕΘ που να αφήνει εκτός του Ρέθυμνο» , επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη προκήρυξη ήταν στο πλαίσιο της δωρεάς που έγινε σε 15 Νοσοκομεία της χώρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συγκεκριμένα, ο κος Κεφαλογιάννης τόνισε: «Πριν από μερικούς μήνες το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε προβεί σε δωρεά για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν νέες κλίνες εντατικής θεραπείας σε πολύ συγκεκριμένα νοσοκομεία της χώρας και με βάση αυτή τη δωρεά αυτή έρχεται το Υπουργείο και καλύπτει τις θέσεις ιατρικού προσωπικού . Άρα δεν είναι ότι βγήκε μια γενική προκήρυξη για τις ΜΕΘ και το Ρέθυμνο μένει εκτός, είναι σε συνέχεια αυτής της δωρεάς».

ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ Η ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Όπως επεσήμανε ο κος Κεφαλογιάννης θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι ενέργειες για το σχεδιασμό της ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας, που θα περιλαμβάνει και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου εξετάζεται η επέκταση των κλινών καθώς και η κάλυψη οργανικής θέσης αλλά και αύξησή του προσωπικού. Συγκεκριμένα ο κος Κεφαλογιάννης τόνισε: «Θα συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό που εκπονείται και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο διαθέτει επτά κλίνες ΜΕΘ εκ’ των οποίων οι έξι είναι οργανικές θέσεις . Θα προσπαθήσουμε μέσα από προκήρυξη να καλύψουμε την κενή οργανική θέση της ΜΕΘ και γιατί όχι να αναπτυχθούν και άλλες επιπλέον του οργανισμού, άρα να να λειτουργούν εννέα κλίνες ΜΕΘ».

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ 

Ανοίγει ο διάλογος για νέο Νοσοκομείο στο Ρέθυμνο 

Μια ακόμη «πληγή» για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αποτελούν διαχρονικά οι κτηριακές υποδομές , αφού οι αυξημένες ανάγκες στο Νομό, δημιουργούν «ασφυξία» στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες επέκτασής του εφ όσων δρομολογηθεί και η δημιουργία μιας ακόμη πτέρυγας. 

 Όπως τόνισε ο κος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης , μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM στην πρόσφατη συνάντηση με την Διοίκηση και το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου έγινε εκτενής αναφορά και για τα όσα δρομολογούνται σε σχέση με τις υποδομές αλλά και την προοπτική για ένα νέο Νοσοκομείο στο Νομό. 

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η εξέλιξη των διαδικασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου αλλά και την επέκτασή του με δημιουργία μιας νέας πτέρυγας που θα φτάνει τα 1700 τμ. 

Όπως τόνισε ο κος Κεφαλογιάννης: «Από τη μια αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου αλλά παρ όλα αυτά χρειάζονται και περαιτέρω ενέργειες, όπως αυτή που πρόκειται να γίνει και αφορά την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την επέκταση του κτηρίου του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που θα δώσει τη δυνατότητα για ένα κτήριο περίπου 1500 με 1700 τμ και αυτό το σχεδιάζουμε μέσω της ανάπτυξης μιας προγραμματικής σύμβασης του Νοσοκομείου με τις κτηριακές υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης στο κομμάτι της πτέρυγας Ε του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα καλύψουμε το σκέλος των υποδομών και κυρίως των αναγκών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου». 

«Είναι καιρός στο δημόσιο διάλογο να ανοίξει το θέμα ενός νέου Νοσοκομείου» 

 Ο κος Κεφαλογιάννης εξέφρασε την πρόθεσή του να ανοίξει από την πλευρά του το διάλογο για ένα νέο Νοσοκομείο στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα επεσήμανε: «Αυτός ο διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται συζήτηση και με το Πανεπιστήμιο, ώστε να μελετηθεί αν στους χώρους του μπορεί να γίνει ένα νέο Νοσοκομείο . Είναι καιρός στο δημόσιο διάλογο να ανοίξει το θέμα ενός νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο. Έχουν γίνει κατά καιρούς προτάσεις αλλά ο διάλογος πρέπει να ανοίξει και ουσιαστικά γιατί μπορεί να λέμε ότι κάνουμε προγραμματισμό για την επέκταση του Νοσοκομείου αλλά αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά από κάποια χρόνια αυτές οι ανάγκες λόγω και της αύξησης του πληθυσμού και του τουρισμού, πάλι δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές. Θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με προτάσεις βιώσιμες, που θα καλύπτουν τις ανάγκες δευτεροβάθμιας φροντίδας στο ¨Ρέθυμνο τουλάχιστον για τις επόμενες δεκαετίες» 

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξει από όλους τους φορείς ο δημόσιος διάλογος, τονίζοντας πως «αυτή την ώρα μπορούμε να δρομολογήσουμε μια μελέτη που θα αφορά ένα νέο νοσοκομείο». 

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ