Διαδικτυακά γκρουπ ψυχολογικής υποστήριξης από τον Σύλλογο "Ευ ζω με τον καρκίνο"

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν

 Διαδικτυακά γκρουπ ψυχολογικής υποστήριξης ξεκινά ο Σύλλογος "Ευ ζω με τον καρκίνο" για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους αλλά και για όσους πενθούν κάποιον δικό τους άνθρωπο. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.
 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Γνωρίζουμε ότι η πανδημία έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα και φυσικά τις οικογένειές τους. Στο σύλλογο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» έχουμε διαπιστώσει πόσο οι διαδικτυακές ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης έχουν βοηθήσει ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο, είτε επειδή νόσησαν οι ίδιοι, είτε επειδή νόσησαν δικοί τους άνθρωποι. 

Έτσι, και την τρέχουσα χρονιά ο Σύλλογος εξασφάλισε την εθελοντική συνεργασία ψυχολόγων που δίνουν γενναιόδωρα το χρόνο, την επιστημονική τους κατάρτιση και τον επαγγελματισμό τους προκειμένου να στηρίξουν ασθενείς, οικογένειες αλλά και ανθρώπους που έχασαν μέλη της οικογένειάς τους από καρκίνο. 

Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ξεκινούν μικρά διαδικτυακά γκρουπ των 10 ατόμων, τα οποία θα πραγματοποιήσουν 8-10 συνεδρίες. Τα γκρουπ είναι τα ακόλουθα:

  • Υποστήριξης ασθενών με καρκίνο: κάθε Δευτέρα 16.00-18.00. Συντονίζει η Στεφανία Νικολακοπούλου
  • Υποστήριξης φροντιστών ασθενών με καρκίνο: κάθε Πέμπτη 18.30-20.30. Συντονίζει η Μερόπη Στάμου
  • Υποστήριξης πενθούντων: κάθε Παρασκευή 17.00-19.00. Συντονίζει η Άννα Μαρία Μαρκάκη 
  • Ενσυνειδητότητα – Mindfuleness: κάθε Δευτέρα 18.30-19.30. Συντονίζει η Μερόπη Στάμου

Μοναδικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις παραπάνω ομάδες είναι η επιθυμία να βοηθηθεί κανείς, να είναι μέλος του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο», να διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο και να είναι συνεπής στις συναντήσεις προκειμένου να εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία για όλη την ομάδα.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να στείλουν οι ενδιαφερόμενοι στο efzokriti@otenet.gr και να δηλώσουν σε ποια ομάδα θέλουν να ενταχθούν. "

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ