Διακοπή Αλιείας Τόννου (BFT)

Newsroom
Newsroom

Λόγω εξάντλησης Εθνικής Ποσόστωσης»

Από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Η  Εθνική Ποσόστωση για την αλιεία τόννου, όπως έχει καθορισθεί για το έτος 2022 κι έχει κατανεμηθεί με το Ετήσιο Πρόγραμμα Αλιείας, βρίσκεται στο όριο εξάντλησης.

Κατόπιν των ανωτέρω διακόπτεται η διενέργεια αλιείας και εκφόρτωσης τόννου (BFT), από 16/12/2022 και ώρα 24:00.

Μετά τα παραπάνω, μέχρι την Παρασκευή 16/12/2022 και ώρα 24:00
Οι κυβερνήτες αλιευτικών σκαφών με άδεια αλίευσης τόννου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αλιευτική δραστηριότητα, δηλαδή τον κατάπλου και την εκφόρτωση σε καθορισμένο λιμένα, την ηλεκτρονική καταγραφή και την διαβίβαση των στοιχείων του ημερολογίου αλιείας και της δήλωσης εκφόρτωσης.
Οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές των καθορισμένων λιμένων θα έχουν ολοκληρώσει την επιθεώρηση.
Η Δ/νση Ελέγχου Αλιευτικών Δραστηριοτήτων και Προϊόντων, τμήμα 3ο, θα καταστήσει ανενεργά τα πεδία καταχώρησης (ετικέτες ουράς κ.λπ.) που αφορούν τη στοχευμένη αλιεία τόννου.

Επιπλέον επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Οι αχρησιμοποίητες ετικέτες σήμανσης (ετικέτες ουράς), δεν επιστρέφονται, φυλάσσονται με ευθύνη του πλοιοκτήτη του σκάφους και δύναται αυτές να χρησιμοποιηθούν κατά το επόμενο έτος, υπό την προϋπόθεση ότι στο σκάφος θα έχει χορηγηθεί εκ νέου άδεια αλίευσης τόννου.
Απαγορεύεται ρητά η χρήση των ετικετών σε περιόδους απαγόρευσης αλιείας τόννου.
Νόμιμα διακινούμενα άτομα τόννου στοχευμένης αλιείας τόννου, νοούνται τα προϊόντα αλιείας των παραγράφων 1 και 2 και συνεπώς συνοδεύονται από ηλεκτρονικό BCD που έχει καταχωρηθεί και τηρείται στο σύστημα eBCD της ICCAΤ.

Μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας, οι άδειες αλίευσης τόννου που χορηγήθηκαν δυνάμει της υπ’ αριθ. 3178/246564/31-12-2021 (ΑΔΑ: 97Κ04653ΠΓ-ΣΧΚ) «Χορήγηση αδειών αλίευσης τόννου (Thunnus thynnus) για το έτος 2022» Απόφαση Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, όπως αυτή τροποποιήθηκε αναστέλλονται, καθίστανται ανενεργές και δεν θα είναι εφικτή η καταχώρηση δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 28213-46506-507, e-mail: alieia.cha@crete.gov.gr.

 

Φωτογραφία από Arek Socha από το Pixabay

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ