Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από μαθητές του Εσπερινού

Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από μαθητές του Εσπερινού

Η κινητοποίηση αφορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει ενιαία βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης πραγματοποιούν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου. 

Είναι ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, και, μεταξύ άλλων προβλέπει ενιαία βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Σε ανοιχτή επιστολή τους, τα μέλη του 15μελους του σχολείου ανέφεραν, εκτός των άλλων, τα εξής

"Μετά την πρόταση του ΥΠΑΙΘ, στο νέο προς διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο, «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» και ειδικά στο άρθρο 2 παραγρ. 2, στο οποίο αναφέρει ότι, «Στα ημερήσια και εσπερινά ΓΕ.Λ, η Ε.Β.Ε. διαμορφώνεται ενιαία …», οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων και ιδιαίτερα οι μαθητές που ήδη προετοιμάζονται, εν μέσω πανδημίας και μεσούσης της σχολικής χρονιάς, για τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, αισθάνονται αιφνιδιασμένοι, βαθιά απογοητευμένοι μα πάνω από όλα κατάφωρα αδικημένοι.

Με τη νέα πρόταση αυτή το νομοσχέδιο, αγνοεί πλήρως το λόγο και τον ρόλο ύπαρξης των Εσπερινών Λυκείων της χώρας έτσι όπως διαμορφώθηκε από το ν. 4547/18 άρθ. 105.Η Εσπερινή Εκπαίδευση διώκεται, αφανίζεται και εξοβελίζεται επί της ουσίας η δεύτερη ευκαιρία  στη δια βίου μάθηση την οποία το ίδιο το υπουργείο ευαγγελίζεται.

Είμαστε μαθητές εργαζόμενοι, όπου πραγματικές ανάγκες, μας ανάγκασαν να διακόψουμε τις εγκύκλιες σπουδές μας σε μικρότερη ηλικία, και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούμε τη δικιά μας ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών μας  για να βελτιώσουμε την προσωπική και κοινωνική μας υπόσταση."

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ