Διαμαρτύρονται και στο ΚΕΣΥ Ρεθύμνου

Διαμαρτύρονται και στο ΚΕΣΥ Ρεθύμνου

Διαμαρτύρεται και ο Σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου, αναφορικά με την εξαίρεση της δομής από το λουκέτο, όπως αποφασίστηκε για άλλες δομές εκπαιδευτικού χαρακτήρας, στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη διαμαρτυρία-έκκλησή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΕΣΥ Ρεθύμνου αναφέρουν:

  • Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) συνιστά υπηρεσία με καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 5614/τ. Β΄/13.12.2018, άρθρο 1 παρ. 4: «όλες οι πράξεις, ενέργειες και εισηγήσεις του ΚΕΣΥ έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην πολυδιάστατη υποστήριξη του έργου των σχολικών μονάδων και του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του». Με βάση τα παραπάνω, τα Κ.Ε.Σ.Υ. είναι εκπαιδευτική δομή, με βασική εκπαιδευτική λειτουργία τη διαδικασία ατομικής και ψυχοεκπαιδευτικής αξιολόγησης και συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών με φυσική παρουσία και την υποστήριξη των σχολικών μονάδων. Ωστόσο σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας «Τα ΚΕΣΥ δεν εντάσσονται στην  ΚΥΑ με ΦΕΚ Αρ. φ. 783/Τόμος Β’ 10-3-2020, ως εκ τούτου εξακολουθούν να λειτουργούν πλήρως και με βάση τα προγραμματισμένα ραντεβού».
  • την κρισιμότητα της παρούσας κατάστασης πανδημίας στην οποία έχει κηρυχθεί η χώρα μας
  • την αλληλοαναιρούμενη ενημέρωση που λάβαμε από το Υπουργείο με e-mail την 11η Μαρτίου
  • το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι μετακινούνται από τους νομούς Ηρακλείου και Χανίων μέσω ΚΤΕΛ, το οποίο έχει μειώσει τα δρομολόγιά του με αποτέλεσμα να συνωστίζονται στο λεωφορείο (ταξιδεύουν ακόμα και όρθιοι)
  • το γεγονός ότι το προσωπικό της υπηρεσίας μας αποτελείται από 20 άτομα και καθημερινά εξυπηρετούνται 20-30 μαθητές, οι οποίοι προσέρχονται από όλο το νομό με τους γονείς τους αλλά και τα αδέρφια τους τώρα που οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές και παραμένουν για δύο έως τρεις ώρες σε μικρούς χώρους, μη επαρκώς καθαρούς (λόγω έλλειψης υπηρεσιών καθαριότητας). Το πρωί οι γονείς με τα παιδιά συγκεντρώνονται σε ένα μικρό χώρο υποδοχής και στις σκάλες της πολυκατοικίας, όπου στεγάζεται η υπηρεσία. ότι μέρος των εξυπηρετούμενων μαθητών και προσωπικού ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • το γεγονός ότι από αρχές Ιανουαρίου λειτουργούμε χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής που προβλέπονται, κάτι που αποτελεί σοβαρή απειλή τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την υγεία του προσωπικού, ιδιαιτέρως τώρα που η έξαρση του ιού επιβάλλει την τήρηση αυστηρότερων συνθηκών υγιεινής.

Ζητούμε

  • την αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και υγεία όλων, μέχρι νεωτέρας
  • την απολύμανση των χώρων της υπηρεσίας
  • την εξασφάλιση υπηρεσιών καθημερινής καθαριότητας

 Παρακαλούμε για την άμεση έγγραφη τοποθέτησή σας σχετικά με τα αιτήματα και τους προβληματισμούς μας.  

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου

Αντωνιάδου Δέσποινα

Βαλσαμίδου Φωτεινή

Γιαννέλα Στυλιανή

Γκάμαρη Πανωραία

Γούσιου Αντωνία

Δερμιτζάκη Ευγενία

Δραμουντάνη Δήμητρα

Θεοδορακόπουλος Παναγιώτης

Μίσσιου Αναστασία

Μιχελαράκη Θεανώ

Μπλαβάκη Νικολέτα

Νικολαϊδου Ξανθίππη

Παγώνη Ευγενία

Πετράκη Μαρία

Σηφάκη Ελισάβετ

Τραβαγιάκη Μαριάννα

Τζανουδάκη Αναστασία

Φασουλάκης Ιωάννης

Ψαρουδάκης Αλέξης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ