Διανομείς Χανίων: "Κανείς στο δρόμο με την κακοκαιρία"

Διανομείς Χανίων: "Κανείς στο δρόμο με την κακοκαιρία"

Καταγγελία του Σωματείου

Το Σωματείο Διανομέων - Delivery Ν. Χανίων "Ιωσήφ Σαριδάκης" καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ότι χθες Τρίτη,  με κακές καιρικές συνθήκες υπήρχαν  διανομείς στα Χανιά που εργάζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Τεραστια ασυδοσία από μέρος εργοδοτών στα Χανια , όπου σήμερα Τριτη 25/01 και με τα καιρικά φαινόμενα να εναλλάσσονται από βροχή χιόνι και χαλάζι, έβγαλαν συναδέλφους διανομείς στο δρόμο για διανομη με πραγματικό κίνδυνο της υγείας τους. 

Το σωματειο μας πραγματοποίησε περιοδείες σε χώρους δουλειάς όπου και ζητούσε να σταματήσει η διανομη , με βάση το ΦΕΚ που εξέδωσε χτες Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ,σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) στην περιφέρεια της Κρήτης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία εντελώς πρόχειρα και στο πόδι ανακοίνωσε το συγκεκριμένο ΦΕΚ Αριθμ. 14911/2022 – ΦΕΚ τεύχος Β 187/24.1.2022  με το οποίο ούτε η αστυνομία ούτε το ΣΕΠΕ θα μπορούσε να επιβάλει κάποια κύρωση στους εργοδότες οι οποίοι αποφάσισαν να ανοίξουν την διανομή. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο έλεος των εργοδοτών τους χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα από την κυβέρνηση.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους ώστε οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα! 

Απαιτούμε: 

-Αύριο 26/01 να σταματήσει η διανομη στα Χανιά και όπου αλλού στην Ελλάδα έχει  κηρυχτεί αργία λόγο καιρικών συνθηκών 

-Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να τηρηθεί η απαγόρευση που επιβάλλεται στη διανομη φαγητού και κούριερ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ