Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων στο lockdown

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων στο lockdown

ΤΙ αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Με αφορμή την νέα ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας Ρεθύμνου και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου λαμβάνουν την απόφαση της τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της π.ε. Ρεθύμνου. 

Η έκτακτη κατάσταση λόγω της έξαρσης την πανδημίας του COVID-19 καθιστά απαραίτητο τον περιορισμό της μετακίνησης των πολιτών και αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού. Οι φαρμακοποιοί μπορούν να συνδράμουν καθώς η άριστη διασπορά των φαρμακείων σε όλο το γεωγραφικό εύρος της επικράτειας αποτελεί παράγοντα διευκόλυνσης της πρόσβασης των ασθενών στο απαραίτητο αγαθό – φάρμακο.

 

Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων ορίζεται σε συνεχές, ενώ ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου χωρίζεται σε γεωγραφικές ζώνες και ορίζονται εφημερεύοντα φαρμακεία ακόμα και στα χωριά, σε όλες τις περιοχές που αυτό είναι εφικτό.

 

Υπενθυμίζουμε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ για την προσέλευσή σας στο φαρμακείο πρέπει να στείλετε στο 13033 SMS – επιλογή 1 ή να φέρετε το ειδικό έντυπο. Επίσης εξακολουθούν να ισχύουν οι κανονισμοί περί αποφυγής συγχρωστιμού και περιορισμού αριθμού ατόμων που εισέρχονται ταυτόχρονα εντός του χώρου.

 

Η απόφαση κοινοποιείται σε ΜΜΕ, Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου, Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου, Γενικό Νοσοκομείο / Κέντρα Υγείας / ΤΟΜΥ Ρεθύμνου, Αστυνομία, Δήμο Ρεθύμνου, ΣΥΦΑΚ, ΣΥΦΑΧ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ