Διευκρινίσεις Καλογερή για τον δρόμο του Γουβερνέτου

Διευκρινίσεις Καλογερή για τον δρόμο του Γουβερνέτου

Με αφορμή την απόφαση του Ειρηνοδικείου

Διευκρινιστική ανακοίνωση, με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα της επαρχιακής δού "Χανίων - Γουβερνέτου" έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων. 

Σε αυτήν αναφέρεται:

Με την με αριθμό 604/2021 (πρωτόδικη) απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής που εξεδόθη και αφορούσε την επαρχιακή οδό Χανίων - Γουβερνέτου για καθαρά τυπικό λόγο (έκδοση από αναρμόδιο όργανο).

 Σε καμία περίπτωση, η ανωτέρω απόφαση δεν αφορά τον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης οδού ως ιδιωτικής ή επαρχιακής και δεν αίρεται το ισχύον καθεστώς επαρχιακής οδού, αφού το εν λόγω Δικαστήριο δεν έχει εκ του Νόμου τέτοια αρμοδιότητα.

Παρά ταύτα, εν' όψει και του γεγονότος ότι η απόφαση κρίνεται εσφαλμένη και ως προς τον τυπικό λόγο για τον οποίο έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής, η Περιφέρεια Κρήτης θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο Νόμος για την ανατροπή της από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Χανίων, στο οποίο και θα προσφύγουμε εντός της επόμενης εβδομάδας. 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ