Διεύρυνση ωραρίου για το οστεοφυλάκιο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Διεύρυνση ωραρίου για το οστεοφυλάκιο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου

Ο χώρος πλέον θα είναι ανοιχτός και τα πρωινά του Σαββάτου

Του Αντώνη Παντινάκη

Επιμήκυνση  ωραρίου έχουμε στο οστεοφυλάκιο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, απόφαση η οποία ελήφθη από την δημοτική αρχή και προσωπικά απ' την αρμόδια αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη.

Μέχρι πρότινος, ο χώρος ήταν ανοιχτός μόνο τις καθημερινές: Δευτέρα με Παρασκευή, από το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Εξετάζοντας και ικανοποιώντας το αίτημα αρκετών δημοτών, ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε σε επέκταση του ωραρίου λειτουργίας κατά τρεις ώρες, για τέσσερις ημέρες της εβδομάδας. Έτσι λοιπόν, από Τρίτη έως Παρασκευή το οστεοφυλάκιο θα ανοίγει το πρωί και θα κλείνει στις 5 το απόγευμα. Το πρόγραμμα τις Δευτέρες παραμένει αμετάβλητο (κλείσιμο στις 2).

Όσοι συμπολίτες μας θέλουν αλλά δεν προλαβαίνουν να επισκέπτονται τον χώρο τις καθημερινές, θα μπορούν να το πράττουν τα Σάββατα, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

 «Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφραζω δημόσια την άποψη, ότι τα κοιμητήρια είναι χώροι ιεροί που πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία" σχολίασε στο Cretalive η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη και πρόσθεσε:  «Καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες για τη βελτίωση λειτουργιας αλλά και της εικόνας και της κατάστασης , τόσο του Νέου κοιμητηρίου όσο και του κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου. Μου είχε διατυπωθεί από συνδημότες μας το αίτημα ότι θα πρέπει ίσως να εξεταστεί το ωράριο επισκέψεων στο οστεοφυλάκιο στο νέο κοιμητήριο, ότι θα πρέπει δηλαδή κάποιες ημέρες να επιμηκυνθεί και ευχαριστώ το το τμήμα δημοτικών κοιμητηρίων που μπορέσαμε να κάνουμε αυτή τη μεταβολή. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμεε το ενδιαφέρον μας για τα δημοτικά μας κοιμητήρια, είναι χώροι ιδιαίτεροι με συναισθηματική αξία για τους ανθρωπους και οφείλουμε να τους προσέχουμε" δεσμεύτηκε η κ. Καναβάκη, που επανέλαβε πως "έχουμε κι άλλα σχέδια τα οποία θα προχωρήσουν, όπως η 24ωρη φύλαξη του Κοιμητηρίου (πρόσφατα εξάλλου τοποθετήθηκε κάποιος φύλακας για μερικές ώρες της ημέρας)".

Καναβάκη Μαρία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ