"Δικαίωση" για το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατ. Κρήτης

"Δικαίωση" για το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατ. Κρήτης

Για την έγκριση της έκτακτης αποζημίωση των εποχικά εργαζόμενων

"Δικαίωση" αισθάνεται το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει έκτακτη αποζημίωση των εποχικά εργαζόμενων του Τουρισμού και Επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο –Φεβρουάριο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Το Σωματείο  Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης μετά από προσπάθειες και πιέσεις πολλών μηνών προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας νιώθει δικαίωση για τους εποχικά εργαζόμενους σε αεροδρόμια .λιμάνια κ.τ.λ

Στον αγώνα αυτό είχαμε μαζί μας το Εργατικό  Κέντρο Ηρακλείου καθώς και την βοήθεια του συν. Καραγεωργόπουλου Δημήτρη από την Ομοσπονδία μας ,τη βοήθεια του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε ,συν.Παναγώπουλου Γιάννη όπως εκδόθηκε η ΚΥΑ έτσι ώστε αρκετοί συνάδελφοι μας να πάρουν την έκτακτη αποζημίωση.

Μέσα από το ΦΕΚ 15241/2021 εγκρίνεται η έκτακτη αποζημίωση των εποχικά εργαζόμενων του Τουρισμού και Επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο –Φεβρουάριο.

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ, το  Σωματείο θα συνεχίσει τις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες έτσι ώστε ο καθένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς εισόδημα.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε."

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ