Το Δικαστήριο έκρινε: Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του "φιλέτου" στην Κορακιά

Το Δικαστήριο έκρινε: Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του "φιλέτου" στην Κορακιά

Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων αλλά και δικαστικής διαμάχης, όπως αποκάλυψε το Livetalks, ξεκαθαρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Μετά από 14 χρόνια, και αφού "χύθηκε πολύ μελάνι", ασκήθηκαν διώξεις, έγιναν δίκες, ακόμα και ποινικές, φαίνεται να παίρνει τέλος η συζήτηση για την αμφισβητούμενη έκταση - φιλέτο στην περιοχή της Κορακιάς του νυν Δήμου Μαλεβιζίου. 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Livetalks, το Εφετείο Κρήτης απεφάνθη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, χαρακτηρίζοντας το "φιλέτο" των περίπου 460 στρεμμάτων "δημοτική περιουσία" και απορρίπτοντας τόσο την προσφυγή του Δημοσίου όσο και των περίπου 30 πολιτών που το διεκδικούσαν! 

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση για το μεγάλο αυτό θέμα ξεκίνησε το 2006, ενώ ασκήθηκαν διώξεις ακόμα και για "κακουργηματική απιστία" σε βάρος δημοτικών παραγόντων, δικηγόρων αλλά και ιδιωτών. 
Μετά από δικαστικό μαραθώνιο χρόνων , οι εμπλεκόμενοι απηλλάγησαν των κατηγοριών, ενώ πλέον η υπόθεση φαίνεται να κλείνει οριστικά, αφού με βάση την νέα δικαστική απόφαση, ξεκαθαρίζεται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ