Δήλωση Βασίλη Λαμπρινού για την Γενοκτονία των Ποντίων

Δήλωση Βασίλη Λαμπρινού για την Γενοκτονία των Ποντίων

"Τιμούμε την Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας"

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, αναφέρει: 

"Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού μεθοδεύτηκε από την Τουρκική πολιτική, κατά τον 20ό αιώνα (κυρίως στα έτη 1919-1923), ως σχέδιο  αφανισμού κάθε άλλης εθνότητας στην γεωγραφική περιοχή δράσεως των δυνάμεων του Κεμάλ.

Η συστηματική προσπάθεια εξόντωσης και η εκδίωξη των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, δεν σταμάτησε την πορεία τους. Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όσοι επέζησαν, θεμελίωσαν ξανά την ζωή τους στην Ελλάδα, ξεπέρασαν τις αντιξοότητες, κράτησαν τις ρίζες τους, δημιούργησαν, πρόκοψαν, δικαίωσαν τα οράματα και τον πολιτισμό των προγόνων τους.

Η Τουρκία  συνεχίζει πάντα να αρνείται την παραδοχή της Γενοκτονίας των Ποντίων. Εντούτοις, τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα, οι χιλιάδες νεκροί, ο τραγικός ξεριζωμός, δεν επιτρέπουν παραχάραξη της Ιστορίας, δεν διαγράφονται από την συλλογική μας μνήμη. Για την χώρα μας, αποτελεί διαρκές χρέος, η προσπάθεια της διεθνούς αναγνώρισης των αποτρόπαιων εγκλημάτων που διεπράχθησαν εκείνα τα χρόνια σε βάρος του Ελληνισμού.

Τιμούμε την Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Τιμούμε την σημερινή παρουσία των Ποντίων στον τόπο μας, και την ουσιαστική συνεισφορά τους στην πρόοδο της Ελλάδας". 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ