Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη για την ίδρυση ΤΑΕΦΚ στο Ηράκλειο

Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη για την ίδρυση ΤΑΕΦΚ στο Ηράκλειο

"Ελπίδα όλων, μετά την τελευταία απόφαση του Υπουργού, είναι να επιταχυνθούν τουλάχιστον οι γραφειοκρατικές διαδικασίες"

«35 μέρες χρειάστηκε το Υπουργείο να κατανοήσει την αναγκαιότητα ίδρυσης του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στο Ηράκλειο, ώστε να συμβάλει στην επίσπευση διαδικασιών που απαιτούνται για τους σεισμόπληκτους», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για ίδρυση Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στο Ηράκλειο.

 «Όπως έγκαιρα είχαμε ζητήσει σε τηλεοπτική εκπομπή στις 1 Οκτωβρίου, αλλά και με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο στις 29 Οκτωβρίου, για να υπάρξει η δυνατότητα καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών, ήταν απαραίτητη η ίδρυση Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στο Ηράκλειο.

Δεν φτάνουν τα βάσανα των σεισμόπληκτων που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, δεν φτάνει η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης που άλλα υπόσχεται και άλλα πράττει, δυστυχώς έρχεται η ίδια να θέσει και προσκόμματα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ελπίδα όλων, μετά την τελευταία απόφαση του Υπουργού, είναι να επιταχυνθούν τουλάχιστον οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε και να αναδεικνύουμε στα πλαίσιο  του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κάθε εμπόδιο που τίθεται, με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη επούλωση των πληγών της περιοχής μας.» κατέληξε ο κ. Βαρδάκης.

 

Δείτε επίσης:

Ιδρύεται Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στην Π.Ε. Ηρακλείου


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ