Δήμαρχοι στην εποχή της καραντίνας: εν μέσω τηλεδιασκέψεων και... οικογενειακής θαλπωρής!

Δήμαρχοι στην εποχή της καραντίνας: εν μέσω τηλεδιασκέψεων και... οικογενειακής θαλπωρής!

Αποστάσεις από πρόσωπα, όχι όμως κι απ’ τις πολλές και απαιτητικές υποχρεώσεις τους - Τι λένε στο cretalive για τα νέα δεδομένα και στη δική τους ζωή.

Διαφορετική μα και συνάμα (και σχετικώς) ίδια είναι η καθημερινότητα των δημάρχων όλον αυτόν τον καιρό, της πανδημίας και της καραντίνας.

Το πρόγραμμά τους παραμένει γεμάτο και επίπονο: Αποστάσεις κρατιούνται από πρόσωπα, όχι όμως κι απ’ τις μπόλικες και απαιτητικές υποχρεώσεις τους.

Οι τηλεδιασκέψεις έγιναν κομμάτι της εμφανώς τροποποιημένης ζωής τους. Στο επίκεντρο (της πολιτικής τους) βρίσκεται παντού και πάντα ο άνθρωπος και η προστασία της δημόσιας υγιεινής.

Οι Βασίλης Λαμπρινός, Μενέλαος Μποκέας, Γιάννης Σέγκος και Μανώλης Φραγκάκης, μοιράζονται μαζί μας τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ενός τυπικού (με τα νέα δεδομένα) 24ωρου τους: Ισχυρός σύμμαχός τους, οι οικογένειές τους...

Η γαλήνη/θαλπωρή των σπιτιών τους εδραιώνεται στον... χωροχρόνο τους, καταδιώκοντας το άγχος και την πίεση που αφήνει πίσω του ο άτιμος ο Covid-19 και τα συμπαρομαρτούντα αυτού!

Αλλαγή... ταχύτητας

Λαμπρινός Βασίλης

Και για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό η καθημερινότητα εν μέσω καραντίνας έχει αλλάξει πολύ.

«Η δουλειά δεν σταματά, είναι ίσως περισσότερη από πριν, καθώς καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε καταστάσεις που για όλους μας είναι πρωτόγνωρες», λέει ο ίδιος, «όμως ο τρόπος που δουλεύουμε κι εγώ και οι συνεργάτες μου αναγκαστικά έχει τροποποιηθεί, αφού οι συζητήσεις μας έχουν αντικατασταθεί από  τις τηλεδιασκέψεις. Εκείνο που προέχει για εμάς αυτό το διάστημα είναι να μην υπάρχει ούτε ένας κάτοικος του Ηρακλείου που να νιώθει μόνος και αβοήθητος. Νομίζω τα πάμε καλά. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η καθημερινή επαφή  μου με τους δημότες, η οποία ήταν για εμένα ιδιαίτερα χρήσιμη, μου λείπει».

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Δήμαρχος, όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες,  περνάει περισσότερες ώρες στο σπίτι του, αφού δεν υπάρχουν εκδηλώσεις ή άλλες υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να παραστεί: «Αυτό για εμάς που ζούσαμε σε πολύ έντονους ρυθμούς, σήμανε μια αλλαγή …ταχύτητας, που απαίτησε κι ένα μικρό διάστημα προσαρμογής. Έχει και τα καλά του όμως. Έχω λίγο περισσότερο χρόνο για τους δικούς μου,  διαβάζω, βλέπω ταινίες, ακούω μουσική -πράγματα που στερούμαι συνήθως κάτω από την πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων. Οπωσδήποτε φροντίζω να τηρώ τις οδηγίες των ειδικών και επιμένω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι για να διαφυλάξουμε την καλή πορεία που έχει ο τόπος μέχρι σήμερα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί  βλέπω τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου όχι μόνο να φέρεται υπεύθυνα, αλλά και να δείχνει αξιοσημείωτη αλληλεγγύη».


«Παρών» από όλους στο Μαλεβίζι!

Μποκέας Μενέλαος


Ευχαριστημένος από την ομαδική δουλειά ο Μενέλαος Μποκέας

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει αλλάξει πολλά σε σχέση με τις λειτουργίες των Δήμων, ωστόσο ο Μενέλαος Μποκέας βρίσκεται κανονικά στις επάλξεις!
Στο Μαλεβίζι, τόσο ο Δήμαρχος όσο και το σύνολο των αιρετών δίνουν καθημερινά το «παρών» στο Δήμο για το συντονισμό υπηρεσιών και δράσεων, με συνεχείς πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των δημοτών. Τηρώντας τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, Δημοτική Αρχή και στελέχη του Δήμου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με το Μαλεβίζι να έχει απλώσει ασπίδα προστασίας για τους δημότες του στο πλαίσιο του Covid -19.

«Αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, συστηματικής στοχοθεσίας και συνέπειας απέναντι στις ανάγκες δημοτών, που βασίζεται στην άριστη συνεργασία αιρετών και υπηρεσιών και την πολύτιμη προσφορά εθελοντών και επιχειρήσεων» χαρακτηρίζει ο Μενέλαος Μποκέας τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο Μαλεβίζι και απευθύνει «ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους» αναφέροντας ότι «κοινός στόχος είναι το Μαλεβίζι να βγει όσο το δυνατόν αλώβητο από αυτήν την κρίση».

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του έχουν ως προτεραιότητα ένα ουσιαστικό ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου. Και ήδη τα πρώτα σημαντικά βήματα φαίνεται έχουν γίνει. Στο Μαλεβίζι αξιοποιούν στο έπακρο όλα τα ψηφιακά εργαλεία, δίνοντας προτεραιότητα στην αποτελεσματική απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των δημοτών. Αν και η Δημοτική Αρχή δεν έχει καλά – καλά κλείσει 6 μήνες, φαίνεται ότι έχει, από νωρίς, βρει τον τρόπο να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά σε αυτήν την κρίση.

Όσο για το Μενέλαο Μποκέα… μπορεί η δύσκολη συγκυρία να έχει επιβαρύνει το πρόγραμμα του ως Δημάρχου Μαλεβιζίου, ωστόσο η καραντίνα έχει και τα καλά της, αφού ο ίδιος μπορεί να περνά πλέον λίγο περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.


Αναγνώριση από τα παιδιά!

Σέγκος Γιάννης

Παραμένει υψηλός ο φόρτος εργασίας στον Δήμο Χερσονήσου. Οι δράσεις και τα θέματα που καλείται να διαχειριστεί καθημερινά ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Σε πρώτο πλάνο παραμένει η ασφάλεια και η υγιεινή των δημοτών και των εργαζομένων στον Δήμο.

Η δημοτική αρχή επεξεργάζεται και σχέδιο για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία. Άλλωστε μιλάμε για έναν αμιγώς τουριστικό Δήμο.
Άδειες ειδικού σκοπού μοιράστηκαν στο προσωπικό που τις δικαιούταν, κάτι που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνει και επιβραδύνει σε ένα βαθμό τους ρυθμούς διεκπεραίωσης κάποιων εκ των υποχρεώσεων που πρέπει να τρέξουν.

Τα πρωινά του κ. Σέγκου δεν διαφέρουν σε τίποτα με την προ κορωνοϊού εποχή. Πιο χαλαρό είναι το πρόγραμμά του τα απογεύματα:  Ούτε ομιλίες γίνονται, ούτε συνέδρια, ούτε ταξίδια εκτός νησιού, ούτε άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις. Ο χρόνος που εξοικονομείται πηγαίνει στην οικογένειά του.

Τα παιδιά μου μού το αναγνωρίζουν, ότι περνάμε περισσότερες ώρες μαζί” εξομολογείται ο κ. Σέγκος, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει ξεχάσει τι θα πει... προσωπική ζωή!

Έχει και τα καλά της η καραντίνα!


Μίνιμουμ 12ωρο

Φραγκάκης Μανώλης

“Όλα θα περάσουν, προέχει η Υγεία” είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, που εφιστά την προσοχή των συνδημοτών του: “Διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας από την πρώτη κιόλας στιγμή προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών από για τον περιορισμών της εξάπλωσης του Covid-19: Κλείσιμο αιθουσών, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων κ.α και απολυμάνσεις .

Η δημοτική αρχή άνοιξε μία ... ομπρέλα προστασίας για όλους τους δημότες: Τα αυτοκίνητα του “Βοήθεια στο Σπίτι” διπλασιάστηκαν – από τρία έγιναν έξι.
Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος, που βρίσκονται στις επάλξεις, είναι πλέον 18.

Ενεργοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις μας. Η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και τους εργαζόμενούς μας είναι άριστη. Προσπαθούμε διαρκώς να ενημερώνουμε τον κόσμο” λέει ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας.

Ο κ. Φραγκάκης βρίσκεται από πολύ νωρίς το πρωί στη... βάση του: Στο δημαρχείο κλείνει 12ωρο, ενώ μέσα στην ημέρα, εάν κριθεί αναγκαίο επισκέπτεται και διάφορες περιοχές του Δήμου του.
Κάθε μέρα έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω, πάντα παρουσιάζονται προβλήματα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση” σημειώνει.

Το κοινό μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Σε έκτακτες μονάχα περιπτώσεις μπορεί κάποιος να βρεθεί στο δημαρχείο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ