Δημοπρατείται η Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι. Πράσινο φως από Ταμείο Ανάκαμψης!

Newsroom
Newsroom

Μποκέας: «Υπερηφάνεια και δικαίωση. Η ανάγκη δεκαετιών γίνεται πράξη»!

Σε τροχιά δημοπράτησης μπαίνει το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι Ηρακλείου, καθώς δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έναρξη της β’ φάσης των αναγκαίων διαδικασιών. Δίνεται έτσι το πράσινο φως με τα 6.000.000€ στο Δήμο Μαλεβιζίου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου, που αναμένεται να αλλάξει τελείως την εικόνα του Γαζίου, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.  

Βενιζέλου


Πρόκειται για το τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου με έναρξη από τον Ξηροπόταμο και συνολικό μήκος πλέον των 1.6 χιλιομέτρων, καταλήγοντας πριν την περιοχή της Ανόδου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 9.000.000€! Για τη δημοπράτηση του έργου ο Δήμος Μαλεβιζίου καλύπτει μέσω ιδίων πόρων 1.500.000€, η Περιφέρεια Κρήτης 1.000.000€ και σκέλος άνω των 500.000€ καλύπτεται από το Πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός με  νέα χρηματοδότηση που πέτυχε ο Δήμος.

Βενιζέλου
Στην πράξη πρόκειται για ένα δαιδαλώδη αγώνα δρόμου και μια πραγματική μάχη που έδωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου προκειμένου να μελετηθεί, να ωριμάσει και να χρηματοδοτηθεί το έργο, που εφαρμόζει ανάπλαση με βάση το πρόσφατα κυρωμένο με πράξη εφαρμογής σχέδιο πόλης της Αγίας Μαρίνας, τερματίζοντας την επί δεκαετίες ομηρία της εικόνας του Γαζίου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας:
«Σήμερα αισθάνομαι υπερηφάνεια και δικαίωση. Λάβαμε το ΦΕΚ με την έγκριση των συναρμόδιων Υπουργών του Ταμείου Ανάκαμψης για να ξεκινήσει η δημοπράτηση της Ελευθερίου Βενιζέλου! Τα πρώτα 1.6 χιλιόμετρα από τον Ξηροπόταμο έως πριν την Άνοδο, με 6 εκατομμύρια από το Ταμείο. Πήραμε το σήμα εκκίνησης για να βγάλουμε το διαγωνισμό στον αέρα και ναι, τα καταφέραμε. Η ανάγκη δεκαετιών γίνεται πράξη!»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ