Δ.Κισσάμου: Έγκριση χρηματοδότησης κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων

Δ.Κισσάμου: Έγκριση χρηματοδότησης κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων

Η ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου για την έγκριση χρηματοδότησης κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων: 

Η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων  με τον βέλτιστο οικονομικά τρόπο και τηρώντας τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής προστασίας του τουριστικού Δήμου μας,  αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας  Δημοτικής Αρχής.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας και μετά την εκ νέου υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου, με την υπ. αρ. 7348/14/07/2021 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η νέα πράξη με τίτλο «Κινητός Σταθμός Μεταφόρτωσης σύμμεικτων Αποβλήτων (ΣΜΑ) Δήμου Κισσάμου», συνολικού προϋπολογισμού 499.184,99 €, η οποία αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την μεταφόρτωση και εν συνεχεία μεταφορά σύμμεικτων δημοτικών αποβλήτων του Δήμου Κισσάμου στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Π.Ε. Χανίων.

Η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων θα επιφέρει  πολύπλευρο οικονομικό όφελος,  καθώς θα μειωθούν οι ανάγκες σε καύσιμα, σέρβις και κάλυψη φθορών οδηγώντας  τελικά σε αύξηση του χρόνου ζωής του υπάρχοντος δημοτικού εξοπλισμού καθαριότητας, εξοικονόμηση εργατοωρών, υγειονομικό όφελος για τους εργαζόμενους και για την πόλη, δραστική μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών (αέριοι ρύποι, σκόνη, οσμές, διαρροή υγρών) αφού ο χώρος τοποθέτησής του έχει επιλεγεί ως ο καταλληλότερος με την μικρότερη όχληση προς την πόλη,  αλλά και μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου κατά τη διάρκεια της μέρας με ευεργετικά αποτελέσματα στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής.

Η έγκριση της χρηματοδότησης για τον κινητό ΣΜΑ είναι ένα πολύ θετικό βήμα προς την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ