Δωρεάν βοήθεια για το σχολείο από ένα site που ξεκίνησε από την Κρήτη!

Δωρεάν βοήθεια για το σχολείο από ένα site που ξεκίνησε από την Κρήτη!

Ένας online σύμμαχος μπορεί να αποδειχθεί η ψηφιακή πλατφόρμα taexeiola.gr

Η σχολική χρονιά συνεχίζεται και, παρόλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να συνεχίσει το έργο της.  Ένας online σύμμαχος μπορεί να αποδειχθεί η ψηφιακή πλατφόρμα taexeiola.gr, που προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις. Η σελίδα ξεκίνησε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2011 και εκτός της βασικής ομάδας όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δραστηριοποιείται στην πόλη, το taexeiola συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δάσκαλους και καθηγητές που προσφέρουν υλικό τους με στόχο την δωρεάν ενίσχυση της σχολικής κοινότητας. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη στο κοινό χωρίς κανένα κόστος. Δεν θα χρειαστεί καμία περαιτέρω εγγραφή ή διαδικασία, αρκεί η επίσκεψη στο taexeiola.gr.

Α. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκινώντας από την προσχολική εκπαίδευση, συναντάμε φύλλα εργασίας νηπιαγωγείου, που μπορούν να κατέβουν σε μορφότυπο pdf και να εκτυπωθούν. Έτσι, οι μικροί μαθητές έρχονται σε πρώτη επαφή με τη γραφή και την ανάγνωση, μαθαίνουν τα γράμματα, τους αριθμούς τα γεωμετρικά σχήματα κα. 

Όσον αφορά το Δημοτικό, η πλατφόρμα διαθέτει για όλες τις τάξεις δωρεάν βοηθήματα με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των σχολικών βιβλίων, αλλά και επιπλέον υλικό, όπως φύλλα εργασίας, ασκήσεις και διαγωνίσματα.

Στην Α΄ Δημοτικού υπάρχουν λύσεις στις ασκήσεις της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Ακόμη, οι επισκέπτες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν και να εκτυπώσουν δύο βιβλία που θα βοηθήσουν στην εξάσκηση των μαθητών: ένα με Φύλλα εργασίας Γλώσσας Α΄ Δημοτικού και ένα με Φύλλα εργασίας Μαθηματικών Α΄ Δημοτικού

Στην ενότητα της Β΄ Δημοτικού, εκτός από τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας και των Μαθηματικών, βρίσκουμε και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, κατάλληλο για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, όπως το βοήθημα με τους Βασικούς Κανόνες Ορθογραφίας και βιβλία με ασκήσεις Γλώσσας, Ορθογραφίας και Συντακτικού.

Για τη Γ΄ Δημοτικού και Δ΄ Δημοτικού δίνονται λυσάρια με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας, του Ανθολογίου, της Ιστορίας, των Μαθηματικών και των Αγγλικών, αλλά και επιπλέον βιβλία στα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν και να εκτυπώσουν.

Για την Ε΄ Δημοτικού, όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται, το taexeiola προσφέρει τις λύσεις όλων των σχολικών βιβλίων όπως επίσης βιβλία που περιλαμβάνουν ασκήσεις μαθηματικών και γλώσσας.

Στα βοηθήματα της Στ΄ Δημοτικού οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τις απαντήσεις των βιβλίων και συμπληρωματικό υλικό  στο μάθημα της Γλώσσας, της Ιστορίας, των Μαθηματικών, των Φυσικών, της Γεωγραφίας, της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, των Θρησκευτικών και των Αγγλικών. 

Β. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όπως στο Δημοτικό, έτσι και για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, διατίθενται δωρεάν ψηφιακά βιβλία με τις λύσεις στις ασκήσεις των σχολικών εγχειριδίων και υλικό με σημειώσεις θεωρίας, φύλλα εργασίας, ασκήσεις, διαγωνίσματα, θέματα εξετάσεων κ.ά.

Για την Α΄ Γυμνασίου υπάρχουν online βοηθήματα για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Ομήρου Οδύσσεια, Ηροδότου Ιστορίες, Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Γεωγραφία, Θρησκευτικά, Πληροφορική, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Αντίστοιχα εκπαιδευτικά βιβλία απαντώνται στη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.

Ξεκινώντας την περιήγηση στην πρώτη τάξη του λυκείου ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για όλα τα βασικά μαθήματα. 

Στη Β΄ Λυκείου ξεχωρίζει το νέο βοήθημα Λατινικών, μάθημα που επανήλθε το 2020 στην ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και φέτος ανήκει στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου. 

Τέλος, για τη Γ΄ Λυκείου, διατίθενται βοηθήματα με τις απαντήσεις στις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων των μαθημάτων: Λατινικά, Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση και Θεματικοί Κύκλοι, Μαθηματικά Προσανατολισμού,  Πιθανότητες και Στατιστική, ενώ ετοιμάζονται βοηθήματα για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, αλλά και συμπληρωματικό υλικό

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ