Δρόμος παγίδα για οδηγούς και μαθητές η παλαιά εθνική οδός στο Μάλεμε - Δείτε βίντεο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

«Εγκληματική αμέλεια» η διπλή διαγράμμιση και ότι δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα στο σημείο παρά τις διαρκείς οχλήσεις

Ένα ακόμα επικίνδυνο σημείο για μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες αποκαλύπτεται σε δρόμο της Κρήτης με τους γονείς των μαθητών να τρέχουν καθημερινά ώστε να προλάβουν ενδεχόμενο ατύχημα.

Συγκεκριμένα στην παλιά εθνική οδό στο Μάλεμε έγιναν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις αρχές του καλοκαιριού. Έπειτα, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες στο Cretalive, έγινε διπλή διαγράμμιση στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται πλέον η αριστερή στροφή από Χανιά προς τον Ταυρωνίτη όπου βρίσκεται το σχολείο των παιδιών. Φυσικά ούτε το αντίθετο επιτρέπεται η αριστερή στροφή από Ταυρωνίτη προς την εθνική οδό.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «εγκληματική αμέλεια» ενώ αναφέρουν ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κύκλο δύο χιλιομέτρων για να στρίψουν αριστερά ώστε να αποφύγουν την παρανομία της αριστερής στροφής. Παράλληλα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί ήδη στον συγκεκριμένο δρόμο με τους κατοίκους να παίζουν τη ζωή τους... κορώνα γράμματα.

Ο οδηγός του λεωφορείου που μεταφέρει τους μικρούς μαθητές ακολουθεί κατά γράμμα τον νόμο -και φυσικά ο ίδιος καλώς πράττει- όμως έτσι τα παιδιά κατεβαίνουν από το όχημα επάνω στην παλαιά εθνική οδό, όπου τα οχήματα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, με τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι γονείς μεταβαίνουν στο σημείο καθημερινά και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους όμως άνθρωποι είμαστε, οτιδήποτε μπορεί να τύχει στον καθένα. Τι θα γίνει όμως την ημέρα που κάποιος γονιός ενδεχομένως δε θα μπορέσει να πάει στο σημείο και να πάρει το παιδί του.

«Ο κίνδυνος παραμονεύει καθημερινά στο σημείο και οι κάτοικοι του Ταυρωνίτη είμαστε αποκλεισμένοι αφού ούτε από το Μάλεμε και το Ξαμμουδοχώρι μπορούμε να κατέβουμε προς την παραλία. Έχουμε στείλει αρκετά μέιλ και αναφορές για το θέμα στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει να φτιάξουν το πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Γιάννης Ξυπολιτάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο σχολείο.

«Λίγο πιο κάτω από το συγκεκριμένο σημείο τα συνεργεία έχουν φτιάξει κανονικά διακεκομμένη γραμμή, όπως φαίνεται και στο βίντεο», λέει ο πρόεδρος.

Επίσης και η πρόεδρος του Μάλεμε κ. Στέλλα Κατάκη εξέφρασε στο Cretalive τη δυσφορία της για το εν λόγω πρόβλημα λέγοντας ότι: «Ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα, είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Έχουμε κάνει επανειλημμένες οχλήσεις. Είναι εγκληματική αμέλεια για έναν δρόμο που περνάνε παιδιά διότι θα γίνει τροχαίο ατύχημα και δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται. Δεν εισακουγόμαστε. Τρεις είναι οι δρόμοι που πρέπει να υπάρχουν διακεκομμένες γραμμές αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Πρέπει να κατεβαίνουμε καθημερινά στον Ταυρωνίτη και να κάνουμε μεγάλο κύκλο 2 χιλιομέτρων».

maleme palaia ethniki odos 1...

maleme palaia ethniki odos 2...

maleme palaia ethniki odos 3....

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ