"Δυναμώνει" το κίνημα των κατοίκων του κέντρου
Τι ειπώθηκε στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε
Τη Μ. Δευτέρα 22-4-19 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» του Δήμου η 3η κατά σειρά συνέλευση κατοίκων του κέντρου με κύριο θέμα την κατοχύρωση δωρεάν θέσεων στάθμευσης κατά προτεραιότητα για τους μόνιμους κατοίκους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:
"Παρ όλο που ήταν εργάσιμη μέρα η συμμετοχή κατοίκων ήταν ικανοποιητική, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την παρουσία πολιτών που συνδέονταν για πρώτη φορά με αυτό το κίνημα. Δεχτήκαμε επίσης πολλά e-mail και τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά εξέφραζαν τη διάθεση συμμετοχής.
Από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα, τις επαφές με τη δημοτική αρχή και τους υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς και για το γεγονός πως προκηρύχτηκε –μετά από μεγάλη καθυστέρηση- από τη δημοτική αρχή η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης. Η μελέτη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αναβάθμισης της Παλιάς Πόλης και η εφαρμογή της θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένης και του θέματος του πάρκινγκ.
Επισημάνθηκε επίσης το γεγονός πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε υποσχεθεί πως ως τα μέσα Απριλίου θα αρχίσει η διαδικασία αιτήσεων των μονίμων κατοίκων προς το δήμο για το δικαίωμα θέσης παρκαρίσματος, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε με συμμετοχή πολλών από τους παρευρισκομένους τονίστηκε πως και η παρούσα και η προηγούμενη δημοτική αρχή έχουν ευθύνη για την καθυστέρηση της υλοποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης. Αντί να εφαρμόσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της Παλιάς Πόλης, περιορίστηκαν σε επί μέρους έργα αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων, επιτρέποντας τη δημιουργία πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων πάρκινγκ μέσα στο κέντρο, κάτι που επιτείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα εκεί. Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με την (αποδεκτή σήμερα) κατεύθυνση περιορισμού της κίνησης οχημάτων στο κέντρο. Μετά από τόσα χρόνια έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα και γι αυτό προκύπτει η ανάγκη για τροποποιήσεις στην αρχική κυκλοφοριακή μελέτη που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το 2013.
Η κα Ανδρονά Μ., πρόεδρος της 1ης δημοτικής ενότητας, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, υποσχέθηκε πως θα αρχίσει η διαδικασία των αιτήσεων στις αρχές Μαΐου. Από αρκετούς ομιλητές ειπώθηκε πως η παρέμβαση των κατοίκων, που ως τώρα δεν ήταν οργανωμένη δύναμη αλλάζει την κατάσταση, πως πρέπει το κίνημα αυτό να μαζικοποιηθεί και να δυναμώσει περισσότερο και πως θα ήταν σκόπιμο να συμπεριλάβει και άλλα θέματα ποιότητας ζωής όπως η ηχορύπανση, η καθαριότητα, οι χώροι πρασίνου και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών".
- Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης στην Κριτσά
- Αυτός είναι ο 59χρονος που κατηγορείται για κακοποίηση του ανιψιού του
- "Δεν πήγα να κλέψω - Προσπαθούσα να ξεφύγω από τους...διώκτες μου"!