Δύο ακόμα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων προκηρύχθηκαν από το Δήμο Μαλεβιζίου

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο Γαζίου με προϋπολογισμό 368.000 ευρώ και την ενεργειακή αναβάθμιση στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου με προϋπολογισμό 147.000 ευρώ.

Δύο ακόμη έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων του Γαζίου αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς προκηρύχθηκαν οι σχετικοί διαγωνισμοί από το Δήμο Μαλεβιζίου. Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο Γαζίου με προϋπολογισμό 368.000 ευρώ  και την ενεργειακή αναβάθμιση στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου με προϋπολογισμό 147.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των μελετών προβλέπεται αντικατάσταση των δικτύων θέρμανσης και συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης, τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED,  εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο δώμα των  κτιρίων με σύστημα Net metering, ενώ παράλληλα στο κτίριο του Γυμνασίου Γαζίου τοποθετούνται θερμοπροσόψεις καθώς και νέα κουφώματα και πόρτες στις αίθουσες.

Γυμνάσιο Γαζίου

Τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) της Περιφέρειας Κρήτης.
Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στο πλαίσιο έργων ενεργειακής αναβάθμισης στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Τυλίσου, και Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ